View Single Post
Staro 02.10.2012., 14:44   #1276
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
U tom slucaju nije zakonski dopusteno ni popeti se na most na taj nacin, sve 3 trake bi morale u prvu onda. Princip je isti, potpuno.
Ni najmanje. Zakon je jasan po tom pitanju.

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Uz dužno poštovanje, tjeraš me da posumnjam na dvoje :

1. nisi nikad prošao tim rotorom
2. u tvoju moć prosuđivanja i opažanja
Moguće ovo drugo, jer tamo od kad postoji idem svakodnevno.

No kako nikad nisam imao problema, obično ulazim iz krajnje lijeve (jer je najmanje vozila u njoj) i izlazim iz krajnje desne (jer je jedino zakonski moguće) s par prestrojavanja, jedino što vidim je nesnalaženje i nepoznavanje propisa.

Citiraj:
Rotor je tehnički promašaj iz više trazloga.
Već sam napisao da je premali za kapacitet prometa i postavljen na mjestu gdje drastično varira intenzitet prometa ovisno o kojem je prilazu riječ.
U prilasku, zbog nivelete prometnice ne vidiš dobro prometnu situaciju tj. vozila koja se kreću rotorom.
Ja sam to iz busa još dobro vidio, no zamisli nekog u Ticu ili Sparku dok s bočne strane vozi Zetov autobus ili šleper.
Uostalom, i sama struka je prije koju godinu proglasila taj rotor najriskantnijim prometnim čvorištem u Zagrebu i predložila posve novo tehničko rješenje.
Nažalost nema novaca pa je u mirovanju.
Rotor i je napravljen na taj način jer nema novaca, bolje je rješenje od starog semafora, lošije od petlje. A problema nema nijedno vozilo, makar bio bus sa strane.

Citiraj:
Rek'o je svojedobno drug Tito: "Nemojmo se držati zakona k'o pijan plota..."

Zabrijao si s tim zakonim i poštivanjima propisa kao da je sve idealno i da se sve može propisati i normirati, a autolimari onda mogu komotno odjaviti obrt...
Kad bi se tako radilo, mogli bi ga odjaviti.

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Prekršaj je samo ako ne propustiš sva vozila iz trake desno do tebe, a radi gustoce prometa je to prakticki nemoguce...
Iz koje inače trake smiješ izaći van, ako drugačije nije određeno?

Zadnje izmijenjeno od: Old Iggy. 02.10.2012. u 14:56.
Old Iggy je offline   Reply With Quote