View Single Post
Staro 02.10.2012., 14:06   #1269
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Uvođenje onih "prepreka" u krajnjoj desnoj poboljšava prometni tok. A nemaš neke mogućnosti nekakvog ograničenja tog tipa u samom toku.

Što se točno s čim sukobi?
nema jednostavnije stvari od tog rotora. Problem je samo u "poznavanju" propisa - od ovih "u toku imaju prednost" do "mogu izaći iz srednje". Formalno, sve je jako jasno definirano zakonom. No i dalje ima problema, što misliš zašto?
Uz dužno poštovanje, tjeraš me da posumnjam na dvoje :

1. nisi nikad prošao tim rotorom
2. u tvoju moć prosuđivanja i opažanja

Rotor je tehnički promašaj iz više trazloga.
Već sam napisao da je premali za kapacitet prometa i postavljen na mjestu gdje drastično varira intenzitet prometa ovisno o kojem je prilazu riječ.
U prilasku, zbog nivelete prometnice ne vidiš dobro prometnu situaciju tj. vozila koja se kreću rotorom.
Ja sam to iz busa još dobro vidio, no zamisli nekog u Ticu ili Sparku dok s bočne strane vozi Zetov autobus ili šleper.
Uostalom, i sama struka je prije koju godinu proglasila taj rotor najriskantnijim prometnim čvorištem u Zagrebu i predložila posve novo tehničko rješenje.
Nažalost nema novaca pa je u mirovanju.

Rek'o je svojedobno drug Tito: "Nemojmo se držati zakona k'o pijan plota..."

Zabrijao si s tim zakonim i poštivanjima propisa kao da je sve idealno i da se sve može propisati i normirati, a autolimari onda mogu komotno odjaviti obrt...