View Single Post
Staro 02.10.2012., 01:36   #1235
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Ti si rekao da ne vidiš nikakvu razliku.
Da, ne vidim razliku između kružnog toka i T križanja. Isti qurac. Onaj koji mi dolazi s desna ili ima trokut ili nema. Il ga moram pustit il ne moram. A ti cjepidlači i dalje koliko hoćeš.

Citiraj:
Tako je. To sam na početku rekao. Na obe slike su raskrižja, a ne raskrižje i jedna cesta koja ide u krug.
Postoje ogromne razlike između pojmova: cesta, prometnica, kolnik, raskrižje, raskrižje s kružnim tokom prometa, semafor, policajac, etc.
Nema smisla tvrditi da je raskrižje s kružnim tokom prometa cesta koja ide ukrug. To bi bilo jednako glupo kao da ja tvrdim da je lubenica malo veći krumpir. To su različiti pojmovi, i pravno i jezično, a bome i geometrijski.
Slobodno se prijaviš Toru da bi htio bit lektor ovog foruma. Svako normalan zna na što se misli. Samo tebi smeta. I kakve realne razlike ima ako nazovem kružni tok cestom koja ide u krug i na koju se spajaju druge ceste umjesto da je nazovem križanjem s kružnim tokom prometa? Hoće li vrijedit druga pravila za vožnju njome? Mislim da neće, a ti provjeri.

Citiraj:
Ponavljaš moje riječi. Već sam rekao da je "kružni tok" raskrižje s kružnim tokom prometa, ali da ga vi možete zvati kako god hoćete.
Citiraj:
Ne vidim kako se možeš ne slagati samnom ako se slažeš samnom. Ali ok, već sam gore naveo primjer u kojem proturječiš sam sebi. Očito si vrlo zbunjena osoba. To nije moj problem.
Meni govoriš da sam zbunjen? Daj se odluči. Te možemo ga zvat kak hoćemo, te nemreš to zvat kak hoćeš... Jedina zbunjola ovdje si ti.
Pa očito je da ti smeta da ga zovemo kak hoćemo kad toliko cjepidlačiš.

Citiraj:
Nope. "Kružni tok" se u zakonu ne spominje.
Članak 73. Pa ti čitaj. I gle čuda, piše baš ono što si me quotao. Spominje se raskrižje s kružnim tokom prometa. Al ako nekom normalnom kažeš i kružni tok, shvatit će na što misliš.

Citiraj:
Nope. Neki ne znaju ni što je to.
Da, ok, mala djeca, psi i mačke ne znaju što je kružni tok.

Citiraj:
Želim reći da "kružni tok" ne postoji u zakonu, ali kad se (u narodu) kaže "kružni tok" onda se misli na raskrižje s kružnim tokom prometa. I želim reći da kružno raskrižje nije jednako nizu T raskrižja.
Jedna banalna razlika je ta da kad ulaziš kružni tok ne daješ lijevi žmigavac ako želiš ići lijevo, nego ideš oko otoka i onda daješ desni žmigavac. Na T raskrižju ako hoćeš ići lijevo daš lijevi žmigavac i ideš lijevo. Ako prometnim znakom nije drugačije regulirano.
Da, ne daješ lijevi žmigavac zato što nemreš ić lijevo u kružnom toku. Isti qurac kao da voziš jednosmjernom cestom na kojoj je hrpa sporednih cesti s desne strane na koje može skrenut a i iz njih se može skrenut na tu jednosmjernu. Jel ima razlike u vožnji tom cestom ili u vožnji kružnim tokom? Joj pardon, u vožnji raskrižjem s kružnim tokom prometa.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F