View Single Post
Staro 02.10.2012., 01:04   #1234
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Da, svi znamo ko je u prednosti u tim slikama koje si linkao i bez tvojeg mudrovanja.
Ti si rekao da ne vidiš nikakvu razliku.
Da te podsjetim:
Citiraj:
Ja isto ne vidim razlike.
Citiraj:
Da, na objema slikama su križanja. I promet u oba križanja je određen znakovima.
Tako je. To sam na početku rekao. Na obe slike su raskrižja, a ne raskrižje i jedna cesta koja ide u krug.
Postoje ogromne razlike između pojmova: cesta, prometnica, kolnik, raskrižje, raskrižje s kružnim tokom prometa, semafor, policajac, etc.
Nema smisla tvrditi da je raskrižje s kružnim tokom prometa cesta koja ide ukrug. To bi bilo jednako glupo kao da ja tvrdim da je lubenica malo veći krumpir. To su različiti pojmovi, i pravno i jezično, a bome i geometrijski.

Citiraj:
Makni sve znakove s tih slika i šta imaš? Pravilo desne strane.
Ti ga želiš zvat kružno raskrižje s 3, 4, 5 krakova? Zovi ga kak hoćeš, who give's a shit.
Ja ću ga zvat kak ja hoću.
Wolw će ga zvat Martina, Zdenko ili Gojko.
Ponavljaš moje riječi. Već sam rekao da je "kružni tok" raskrižje s kružnim tokom prometa, ali da ga vi možete zvati kako god hoćete.

Ne vidim kako se možeš ne slagati samnom ako se slažeš samnom. Ali ok, već sam gore naveo primjer u kojem proturječiš sam sebi. Očito si vrlo zbunjena osoba. To nije moj problem.

Citiraj:
Kružni tok se u zakonu o cestovnom prometu spominje samo kao iznimka jerbo je to jedino križanje u kojem je dozvoljeno preticanje. Nema nikakvih drugih posebnih pravila za njega.
Nope. "Kružni tok" se u zakonu ne spominje.

Citiraj:
Jel svi znamo kak se vozi kroz njega?
Nope. Neki ne znaju ni što je to.

Citiraj:
I? Koja je poanta tvojih postova? Ja (a mislim i masa drugih) fakat ne kužim što ti nama želiš dokazat?
Želim reći da "kružni tok" ne postoji u zakonu, ali kad se (u narodu) kaže "kružni tok" onda se misli na raskrižje s kružnim tokom prometa. I želim reći da kružno raskrižje nije jednako nizu T raskrižja.
Jedna banalna razlika je ta da kad ulaziš kružni tok ne daješ lijevi žmigavac ako želiš ići lijevo, nego ideš oko otoka i onda daješ desni žmigavac. Na T raskrižju ako hoćeš ići lijevo daš lijevi žmigavac i ideš lijevo. Ako prometnim znakom nije drugačije regulirano.
  Reply With Quote