View Single Post
Staro 01.10.2012., 20:42   #1219
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Da, vidio sam vec dosta puta u kružnom trokut(e). Ali na ovom street viewu nema nista u kruznom a sve dolazne ceste su isto tako bez trokuta. To da ljudi trebaju gledati da li ima ili nema znaka sa suprotne strane da bi poštivali propise mi je u najmanju ruku cudno. Ja cu vec to napravit da budem siguran ali to nije nacin na koji se regulira promet. Treba se nekako nedvojbeno znati da li kad si u kruznom imas prednost ili nemas. Zato sam pitao da li je default kakva dolazna cesta takav kruzni
Pretpostavka je da će znak nailaska na cestu s prednošću prolaza iliti naopaki trokut bit vidljiv iliti u neposrednoj blizini kružnog toka tako da ga i ti koji si u kružnom toku možeš uočit.
Al ne kužim zašto se čudiš tome što na Wolwom streetviewu nema znaka prednosti. Pa provozaj se malo gornjom dubravom, stotine malih uličica bez znakova. I važi pravilo desne strane. Tu se valja pazit. Dravska ulica u dubravi (od Oporovečke do Miroševca na vrhu) je kakti glavna. Al nije. Je najšira, i na nju se spaja hrpa malih uličica al nigdje znaka. I voziš se njom, i izleti ti bajo iz uličice širine jedva dovoljne da jedan auto prođe, bubne te i ti kriv. Jer je on bio s desna. Jebga. Dubrava bi valjda skrahirala da isfinancira silno znakovlje koje je potrebno postavit. Al s druge strane, učio si u autoškoli, ak nema znaka, važi pravilo desne strane. Svi smo mi navikli da si u prednosti dok si u kružnom toku, al samo zato što je u 99,9 % slučajeva tako regulirano znakovima. Ak znaka nema, zna se šta važi.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F