Citiraj:
Autor Flood
Mislim da ti tu gdje si uslikan moraš desnog pustiti.Znak kaže da moraš pustiti ovog šta ide lijevo...a poslije nema signalizacije pa je desni...valjda je tako. da je dolje stop ispred auta ispisan,bilo bi jednostavnije 
|
Ma to je jasno da lika koji mi je s desna moram pustit, kao i ovog koji skreće lijevo sa Lašćinske. No pitanje je mora li mene pustit ovaj koji Lašćinskom nastavlja vozit prema Bijeničkoj jer sam ja njemu s desna.
Mislim logikom ne, jer je to glavna cesta, uvijek je bila glavna cesta i na izlazu na nju je bio trokut. Sad su pomakli trokut niže.
U glavnom predmet rasprave je da li je ovo ispred mene drugo, novo raskršće ili nije. Iskreno prvo sam mislio da je to jedno raskršće, onda je došao kolega i rekao da je to novo raskršće nevezano za ono koje sam prošao. :/
Citiraj:
Autor SilentException
Jedno pitanjce vezano za kruzni, kako su ovi u kruznom obavijesteni o tome da li su u kruznom sa pravom prolaska ili da ce ih netko odalamit s desna? Mislim, ako trokut nije na cesti koja ulazi u kruzni, onda bi trokut trebao biti u kruznom, sta ne? Ili je default "kakva je cesta tebi na ulazu, takav je kruzni" (posebne situacije su naravno posebno oznacene)?
|
Kružni tok je ulica koja vozi u krug. Ako trokuta nema na ulazu u isti, nema ni potrebe da stavlja trokut u kružni tok na svaki izlaz/ulaz kad ti ionako vozilo dolazi s desne.