View Single Post
Staro 01.10.2012., 13:08   #1184
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
@robert7
Ajmo ovako, mi se ne razumijemo uopce, ti objasnjavas znak a ja funkciju petlje koju predstavlja. Ako u kruznom toku postoji pravilo desnoga, a tu mnogi tvrde da ima i toga jer zakon to ne porice, i ja tu kazem u redu, zakon je zakon, logika tu nema veze s icim.

Primjer: u kruzni tog s 3 kraka, dolazi 20 vozila istovremeno na svakom ulazu, oni koji udju moraju pustiti desnoga i sve zele van bas na drugi izlaz. Nastaje krkljanac, niko nemre nutra ni van, kakve to veze onda ima sa tokom?
Stvarno imaš problema sa shavaćanjem.

Kružni tok je cesta koja ide u krug i ima n raskrižja.

Regulacija svakog od tih raskrižja je priča za sebe i radi se zasebno o mjerenjima prometa. Stoga možeš imati u istom kružnom toku n načina rješavanja problema - primjer onaj u Zagrebu kod Zapruđa, nekad si u toku i imaš prednost, nekad nemaš.

No iz ne znam kojih razloga ekipa mistificira kružni tok (gluposti tipa ako si u njemu imaš prednost, možeš izaći iz bilo koje trake, moraš davati lijevi pokazivač smjera, na prvom izlazu iz desne trake moraš van) i pokazuje apsolutno nepoznavanje elementarnih prometnih pravila.