Citiraj:
Autor Overclock
Pogledaj zakon koji propisuje postavljanje prometnih znakova, tamo ces naci.
|
Citiraj mi ga.
Citiraj:
Autor Overclock
EDIT: I ajde zamisli sad da nije tako, da je obicna cesta, desni ulazi u kruzni tok, i opet desni ulazi u kruzni tok i tako sve trake.... kaj se desava kad 50 automobila ulazi u isti kruzni tok?
|
Upravo je takav kružni tok na recimo mirogoju. Nemaš trokut nego samo znak za kružni tok. Dakle vrijedi pravilo desne strane.
Citiraj:
Autor Jelc
Ako na ulasku u kružni stoji trokut onaj tko je već na kružnom je u pravu, ako nema nikakvog znaka onda vrijedi pravilo desne strane-tak sam barem ja učil 
|
Da, baš tako. Ali ne zato jer je u kružnom toku i jer je to pravilo nego zato jer ovaj ima trokut i mora pustit vozilo na cesti s prednošću prolaska.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Tako je. I nastavljaš ravno, u kružni tok, trakom u kojoj jesi. Zato nema nikakvih pokazivača smjera.
|
Iggy kakav kružni tok. Drugi dio teksta je o
ovako označenom križanju ne o kružnom toku.
Za tu situaciju kažem da moraš dati žmigavac. Jer rasprava se vodi za dve situacije.
1) Kružni tok
2)
Ovakvo križanje
Citiraj:
Autor Old Iggy
Netočno. Pravo prednosti definiraju znakovi, ne "kružni tok" jer je on prometno - pravno nepostojeći objekt. Ne postoji "defaultna" varijanta "u kružnom toku sam, imam prednost". Ima prednost samo ako na ulazima vozači imaju trokut/stop, ako ga nemaju onaj u kružnom toku nema prednost (pravilo desne strane).
|