Citiraj:
Autor Wolverine
Mene su učili da to nije zavoj nego križanje kao svako drugo samo se u ovom slučaju cesta s prednošću prolaza ne nastavlja ravno nasuprot križanja nego lijevo ili desno. Samim time ti si došao na križanje i biraš smijer u kojem ćeš nastaviti kretanje.
|
Tako je. I nastavljaš ravno, u kružni tok, trakom u kojoj jesi. Zato nema nikakvih pokazivača smjera.
BTW, ako pod "učili" smatraš instruktore vožnje, oni vrlo često imaju problema s tumačenjem pravila.
Citiraj:
Autor Wolverine
Velim možda sma u krivu, no tako su mene učili prije kakvih 11-12 godina. NE znam kako je sad niti kako je bilo prije 20+ godina.
Također meni je to logično ako tu situaciju promatraš kao križanje.
|
I je križanje.
Citiraj:
Autor Overclock
Svakakvi pacijenti rade u autoskoli...dobro je da nema vise mrtvih na cesti. Ok je jos probaviti da se daje zmigavac u zavoju ako sa te strane ne postoji mogucnost skretanja, to je onda samo dodatna informacija, ali ako postoji, onda je davanje zmigavca potencijalno fatalna dezinformacija.
|
Točno.
Citiraj:
Autor Overclock
(info za sve kamikaze ovdje)
A kaj se tice kruznog toka, prednost ima onaj ko je u njemu, tak da nije obicna cesta u krug, na obicnoj cesti prednost ima desni ako znakova nema. (pravilno oznacen kruzni tok, kraj samog znaka za isti ima i znak upozorenja da dolazis na glavnu cestu) U suprotnom bi vazilo pravilo desnog i kruzni tok bi bio kruzni kaos.
|
Netočno. Pravo prednosti definiraju znakovi, ne "kružni tok" jer je on prometno - pravno nepostojeći objekt. Ne postoji "defaultna" varijanta "u kružnom toku sam, imam prednost". Ima prednost samo ako na ulazima vozači imaju trokut/stop, ako ga nemaju onaj u kružnom toku nema prednost (pravilo desne strane).