View Single Post
Staro 30.09.2012., 16:36   #1140
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Mene su u auto školi '89-e učili da u kružnom imam upaljen lijevi a prije izlaska iz njega palim desni. Sad, jel to bilo u zakonu ili nije, nemam blage veze. Al što i drugi vele, može se vidjet ljudi po rotorima kak to rade.
Nije bilo u zakonu (i naravno da nije bilo) jer je potpuno krivo, kako logički tako i prekršajno. Lijevi pokazivač smjera u kružnom toku ne znači nastavak kretanja kružnim tokom već namjeru prelaska u drugu traku (ako ih ima više), desni znači namjeru prelaska u drugu traku (ako nismo u krajnjoj desnoj) ili izlaska (ako smo u krajnjoj desnoj).

Citiraj:
Obična cesta u krug, istina. Al masa ljudi je uvjerena da su ulaskom u kružni tok automatski u prednosti u odnosu na ove koji ulaze u njega.
To je problem nepoznavanja propisa, nažalost jako očigledan.

Citiraj:
Prošlo već dugo kak me skoro odvalila trebica gore na rotorčiću kod Arkada na Mirogoju. To je valjda jedini kružni tok na kojem neka trokuta (križanje s cestom s prednošću prolaza) pri ulasku u njega. Dakle, onaj koji je u njemu mora se vodit pravilom desne strane. I ja ulazim, a treba u kružnom toku sa zafirom jedva stala, skoro me skršila. I onda svađa i još joj lijepo pokažem da nema trokuta nigdje al ne. Tvrdoglavo, ja sam u kružnom toku, ja sam u prednosti. I kaj možeš, steraš je u tri krasne i doviđenja.
Kakva svađa? Zoveš policiju ako te skrši i točka.

Što je najbolje sad se u sekundi sjetim par takvih (Mirogoj, Mercatone, Zapruđe). A sve što treba je staviti patrolu na par mjeseci da kažnjava redom.

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
I na tom jedinom koji nema ti ideš silovat prednost.
Mogao si to nekom šleperu isfuravat.
Meni je instruktor vožnje govorio: " Puna su groblja onih što su bili u pravu".
Imam ja 10 metara od kuće stop znak koji nitko ne poštuje jer se drže pravila desne strane. Što bi trebao?
Jednom na tjedan imat saobraćajku da dokažem idiotima da sam u pravu? Jebate više bi mi auto bio kod limara nego doma.
I na šleperima se da "isfuravati", bez brige. Ja jednom izletio s namjerom tući tramvajca, recimo.
Problem je što koliko god iskusan bio, nekad možeš nastradati jer ne možeš ništa.