View Single Post
Staro 30.09.2012., 15:50   #1523
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
IHS na GTX560 otpao/odljepio se

Jedan neobičan slučaj.

Prijatelj mi neki dan donjeo svoju POV GTX560 (non-TI) i kaže pregrijava se, čak i nakon par minuta u WIndowsima.

Stavim ju kod sebe, kad ono stvarno, temperatura u idle-u raste do 100 i tad se zblesira i restarta komp.

Izvadim, pogledam ju malo, čista, prašine minimalno.

Skinem stock cooler, promjenim pastu, vratim, ubacim u komp - ista stvar, par minuta temperatura samo raste i ugasi se.
Na dodir prilično vruča ali nije vrela.

Skinem opet stock kuler, te skinem sa svoje GTX570 Thermalright Shamana i stavim na nju, stavim ježeve na memoriju i VRM, zategnem Shamana, ubacim u komp i identična stvar, idle, ugrije do 100 i ugasi se.
Neznam više što bi probao.

Skidam Shamana, odvojim, kad ono IHS ostao na bazi Shamana

GPU gol zjapi sa malo stvrdnute paste na sebi, gledam i ne vjerujem

Nakon toga gledam jel ima mjesta sa se Shaman stegne bez IHS-a a da ne smetaju ježevi i nema problema, stavim Shamana direkt na GPU, upalim, radi bez problema, temperatura skoro na razini sobne (cca 28 stupnjeva idle i tako drži) load (BF3 MP i DayZ) ne prelazi 55 stupnjeva.

Zovem frenda, reko nečeš vjerovat, objasnim da se pregrijavala zato što se IHS odvojio od GPU-a, lik se smije, kaže tvoja je (on u međuvremenu kupio drugu).
Garancije nema - kupljena vani.

E sad, što raditi?
Meni ne treba, imam GTX570, možda da ju poklonim nekome.
Mislim da je skoro nemoguće IHS čvrsto zaljepiti da se to opet ne dogodi, jer ako je tvornički stavljen IHS otpao što ja mogu staviti da drži?

Kao jedinu opciju vidim kupnja nekog aftermarket coolera i montiranje direkt na GPU.