Tema: Guild Wars 2
View Single Post
Staro 29.09.2012., 16:15   #188
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor HAL Pregled postova
Pričaš gluposti o GW2 tek toliko ili samo da bezveze dezinformiraš ljude?
I sta si ti napisao u svom odgovoru?
Upravo ono sto sam i ja rekao.
GW2 ima poslovni model kao i hrpa ostalih F2P MMO igara na trzistu. Imaju in-game shop u kojem prodaju stvari. Stvari mozes kupiti pravim novcem ili in-game zaradjenim novcem. To nudi svaki novi F2P MMO na trzistu.
Razlika izmedju GW2 i ostalih je sto je pocetni trosak za ostale 0€.

Citiraj:
Ali eto danas sam dobre volje pa ću ti malo objasniti kako stvari stoje sa Guild Wars (1 i 2) načinom poslovanja:
Dakle Guild Wars 2 je B2P (Buy to Play) igra, te kao takva ima određeni market u igri koji prodaje takozvane cosmetic iteme koji služe samo za izgled, te prodaje određene boostove (veći XP, brži craft, HP regen, itd.).
To sam isto ja napisao, samo dosta krace.

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ali GW2 je tipicni F2P naslov u smislu da nema pretplate i da se nista dodatno ne placa. Ali zato postoji market u igri, gdje ce sa vremenom dodavati sve vise stvari.
Citiraj:
Još ću samo objasniti business model koji ArenaNet ima u usporedi sa drugim MMO igrama, uzeti ćemo WoW kao primjer:

WoW 12 mjeseci

Pretplata: 12 X 13 EUR = 156 EUR
Moguća ekspanzija: cca 50 EUR
Sveukupno: cca 206 EUR + kupnja kozmetičkih stvari nadogradnji sa marketa

GW2 12 mjeseci
Pretplata: 0 EUR
Do 2 moguće ekspanzije: cca 100 EUR
Sveukupno: cca 100 EUR + kupnja kozmetičkih stvari nadogradnji sa marketa
Procitaj malo novosti o GW2, sve ekspanzije ce biti besplatne.

Citiraj:
Dakle svakome je jasno da zapravo plaćanje pretplate na MMO igre je jedan arhaičan način za mužnju love koji nasreću odlazi u povijest, drago mi je da je GW2 jedna od pionirskih igara koji će tamo takav business model i izgurati.
GW2 nije nikakav pionir igara bez pretplate, niti je GW2 zasluzan za izguravanje pretplate u igrama. MMO trziste u Kini i Koreji je prihvatilo F2P model i sada se svi prilagodjavaju tome.

Citiraj:
Tako da usporedba ovog modela sa nekim polujadnim korjeskim F2P drekom (npr. Silkroad Online) je naveći fail ikada, a pouka svega je da se o nečemu informiraš prije nego počneš o tome pametovati.
Jesam li ja usporedjivao kvalitetu igara? Nisam.
Usporedjivao sam nacin na koji posluju a tu se GW2 ne razlikuje od hrpe ostalih F2P igara.
Iduci put malo pozornije procitaj o cemu netko pise, pa onda kreni napadati.