Sljedeće godine dolazi Haswell koji je na 1150 socketu, tako da ne znam kako će to 1155 biti još dugo best buy? Tko će to preporučivati s1155 sljedeće godine kada dolazi nova platforma? Kada čovjek bude pitao za savjet nakon 2-3 godine što napraviti, eksperti će reći da mijenja cijelu platformu jer mu je neisplativo nadograđivati ovu. Isto kao što se sada govori za s775 i AM2/AM3 (premda nije uvijek tako). Uostalom, grafička je ta koja će prije postati nedostatna. To što kasnije može upiknuti i7 ne znači mu puno kada između i3, i5 i i7 nema neke razlike što se tiče igranja, odnosno tada ona neće značiti puno. Generalno se previše pažnje pridaje procesoru kada je igranje u pitanju.
Po meni imaš dvije opcije. Prva je da uzmeš i3 jer kod igranja su single-threaded performanse najvažnije. Zato se Intelovi procesori uvijek preporučaju prije AMD-ovih zasnovanih na Bulldozer arhitekturi, oni su ipak rađeni za drugačiju vrstu rada. Zato je i AM3+ platforma neisplativa za igranje. Phenom je rađen na starijem procesu pa je potrošnja veća (ne zagrijavaju se duplo više!), moj sistem idla na ~118W.
Druga opcija, ukoliko se baš želi AMD, je preporuka da se čeka FM2 platforma. Iako Trinity (Piledriver) donosi samo poboljšanja na području potrošnje (mala u području IPC-a, ~5-10%), performanse su dovoljno dobre da CPU ne koči grafiku već bude obrnuto. Eventualno ako se pokaže potreba za mijenjanjem procesora (u što sumnjam), sljedeća generacija zasnovana na Steamrolleru (Kaveri), će isto biti na FM2 platformi. Steamroller bi trebao još malo poboljšati stvari na području potrošnje i IPC-a za Bulldozer arhitekturu.