View Single Post
Staro 28.09.2012., 10:09   #318
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor G0RKI Pregled postova
Ne znam cemu drame oko njegove kartice, njegove pare i njegova volja...

Osim toga onaj ko kupuje ovakvu karticu ne kupuje je da mu radi na defaultu nego da je krka, izbije, siluje i izivljava se na njoj na sve moguce nacine i tako svaki dan! Ligtning serija nije za svakoga i onaj ko je kupuje zna zasto je kupuje a za nas ostale....

Care kakav ti je asic na kartici?

Pa nije da smo zabranili da čovjek diže napon na svojoj grafičkoj kartici. Ja sam se samo čudio čemu to iživljavanje nad GPU. Jedino nije Nvidia badave ograničila nebulozne vrijednosti napona. Ako već i postoji mogućnost overclockinga, bilo bi dobro držati se nekih umjerenih vrijednosti koje GPU može podnijeti. Ono što se viđa kao nebulozni rezultat na raznim forumima, to su rezultati postignuti mahom pod vodenim blokom i kad vidim koje su konfiguracije u pitanju vjerujem da korisnici koji takve egzibicije izvode imaju daleko više novca na raspolaganju nego prosječan korisnik u Hrvatskoj pa mu i nije nešto prestrašno ako mu pregori kartica koja košta 600€.
Da pričamo o CPU, OK, shvatio bih, CPU ima nešto bolju zaštitu nego GPU, na grafičkoj kartici je ipak pod naporom i GPU i napajanje tog GPU-a. Prisjeti se samo koliko se spaljenih GTX 590 pojavilo u jednom trenutku na netu, a nisu bile kartice nekih lijevih proizvođača. Nakon toga je Nvidia izbacila i novije drajvere i novu verziju kartice.
Meni je na mojoj 560Ti počeo brujati ventilator i morao sam odnijeti na reklamaciju i vjeruj mi da mi je koma biti na Nvidiji 8500 ovih par dana. A sad zamisli kakvo je tek veselje kad ti rikne 680 grafa...
Sinac je offline   Reply With Quote