Citiraj:
Autor lowrider
Eh, da murjak ima dodatak na plaću od naplaćenih kazni-ajmeeee kako bi reda bilo na cesti.
No nažalost nema. Kvote-nema, pa nemre cijeli dan se vozikati okolo i nakon 8 sati doći u postaju šefu i reći da nije vidio niti jedan prekršaj.
Kao što svi znamo, statistika je u tom poslu bitna i kak bi ispalo da na nekoj cesti ima puno prometnih nesreća, a nikad na toj cesti nitko nije kažnjen-to bi bio apsurd i onda policije nebi ni trebalo.
Dakle, policajac radi svoj posao, a na nama je da se držimo propisa, svi ih jako dobro znamo, al na ovim prostorima je "normalno" da se svjesno krše.
Možda zvuči bezobrazno, pametovajuće itd-al kad malo razmisliš, tak je.
|
Sve štima što si rekao, samo imamo tu 'par' problema u priči...
Kad lokalne baje koje rade u policiji ne budu ogledni primjer krkanizma i divljanja po cesti i vikanja ko mi šta može, kad se bude kažnjavalo i lokalne moćnike (pričam o više regija u kojima znam situaciju, da me se ne shvati da pričam samo za 'svoj šor'), kad se gospoda ministri, premijeri, predsjednici budu držali zakona i reda a ne vozili preko 2 trake 200km/h i brže (kad idu s pratnjom i voze se po sredini autoceste jer im se žuri na ručak, i sl nebuloze; znam to jer em sam često na ac, em mi frend vozi jednog takvog pametnjakovića iz vlade), kad presretači ne budu j.g. i kažnjavali domaće vozače koji se voze 160km/h na autocesti a pun autoput stranaca koji se voze 200-250km/h, kad ne bude situacija da si zaustavljen od strane policije i plaćaš kaznu jer si se vozio 71km/h u zoni 50km/h, odjednom pišti radar, brzina 101km/h, a gospodin u plavom uredno mahne u prolazu svom kolegi koji je u privatnom autu i van dužnosti, itd itd itd....
Kad se sav taj krkanluk riješi, možda bude i reda, jednog dana....