View Single Post
Staro 26.09.2012., 21:45   #315
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Krkanje voltažama

Neznam zašto dramatizirate oko napona jer su to naponi koje ona podnosi bez najmanjeg problema na njenom stock zračnom hlađenju i za to je napravljena. Prvi BIOS i Afterburner su takvo clockanje omogućavali "out of the box", ali onda je došla NVIDIA kao gunđava baba "ne igraj se šibicama oko kuće" i naredila da nemože to tako inače MSI-u neće prodat više ni jedan GPU, i naravno MSI prestane izdavat kartice sa takvim BIOS-om i stavi ograničenja u Afterburner.

Ali tu joj je limit za zračno sa tom voltažom od 1.37V i stabilnim taktom na 1350-1400 MHz.
Temperature na toj voltaži/taktu i ventovima na "auto" nisu prešle 70 °C u Heaven benchmarku a u sobi mi je bilo 25 °C.

Nadalje, ovo je samo igra (unutar normalnih granica u mom slučaju i dalje mislim) za odvrtit koji bench i pogledat razliku u rezultatima "Stock vs OC". Vidi čuda, imate cijeli dio foruma koji se bavi tom tematikom i pravih manijaka i hazardera: Overclocking

Kartica je na normalnom BIOS-u inače, ne clockana. Kupija sam je radi njenih stock performansi i vizualnog izgleda. Backplate sa plavim prištom () koji svijetli su mi zakon
Vendetta je offline   Reply With Quote