View Single Post
Staro 26.09.2012., 15:03   #57
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
Ufffff..pfffffffff

Nazalost, ili na srecu, ovo nije tema gdje bi se trebali upustati u rasprave oko idealnog smjestaja zvucnika, pravilnog odabira komponenti, kablova i svakavih gluposti kojima se zamaraju audiofili (ajd recimo da bi se i ja mogao svrstati u tu grupu, mada to mrzim )
Izgleda meni da si me shvatio malo preozbiljno
Uglavnom , slažem se da je raspravu o spomenutom najbolje ostaviti 'audiofilima'

Mene laika je samo zanimalo jesi slušao spomenute DACove i možeš li mi povuči paralelu ...jer danas je popularno imati DAC a cijena dijeluje primamljivo da se ukrcam na taj vlak

Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
Javio sam se, prvenstveno, da bi pokusao ukazati da se za tu lovu mogu naci kvalitetni ''polovni'' zvucnici koji su po meni bolji izbor od vecine ''PC'' zvucnika.

Malo sam pogrijesio sto sam linkao pojacalo i DAC

Ideja je bila samo da se sagleda da se za ''malu'' lovu moze sloziti sustav koji je bolje rjesenje od ''PC'' zvucnika
Sve 5 za DAC i amp....ali kad smo kod zvučnika nisam baš siguran...

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa ploha je reflektivna i pasivnim i aktivnim spikerima... no difference

Nisi shvatio.
Pasivno i aktivno nema ikakve veze s onim na što sam mislio.

Mislio sam na neadekvatni smještaj boljeg zvučnika i adekvatni smještaj lošijeg. Spomenuti zvučnik je dizajniran da svoje najbolje pruža na stalku i kad ga upogoniš u drugim uvijetima to vrlo lako može zvučati lošije od lošijeg zvučnika kojeg su dizajnirali s tim smještajem na umu.

Slušanje zvučnika s 2 metra udaljenosti , postavljenog na stalak i neopterečenog bliskim refleksijama ima malo zajedničkog s slušanjem tih istih zvučnika s pola metra udaljenosti na više bliskih reflektivnih površina.

To poteže pitanje o sumiranju drajvera , bafle step kompenzaciji i tako to...

full range se za tu svrhu nameče kao najpametnije riješenje.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
slušao sam i "obrnute" kombinacije, znam da se dobije... ali imho više se dobije da rokneš tipa 10k u spikere i 5k u amp nego obrnuto.

Naravno , ali nekome se sviđa zvučni potpis zvučnika , nekom se sviđa izgled kako to sjedi u prostoru tako da takvu postavu ne vidim kao nekakav promašaj.

btw, moran ja još puno pure izist
Sljedeči put idem na skupe zvučnike & jeftini amp.
Jebo jeftine bukšelfe

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 26.09.2012. u 15:10.
Imagine je offline   Reply With Quote