View Single Post
Staro 26.09.2012., 13:09   #54
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova

Vidim da si se pribilježio ...slušaš to ?
možeš povuč paralelu s onim dac-ah , Monikom ili.... od skupljih, aya2 ili d-09 'iz iste kuče' ?

šta se tiče tog razbacivanja eurima .... za diy mi je razumljivo kako stoji uz bok dosta skuplje komercijale ali kako vrijeme prolazi cijela hifa ide opčenito u tom smijeru. Sve svira poviše svoje klase i nekako sve ide prema tome da novac troše samo budale ....

Pojačala u formatu kutije šibica nadsviravaju svakakve mrcine a usb dacovi koje štampaju na kile , nadsviravaju dobro riješene cd plejere :-/

..........

Ja bih prije rekao da to znači previše ako zvučnik nije namjenjen za taj smještaj. Monitor ,a stol pogotovo je jedna ogromna reflektivna ploha koja IMHO utjeće više o lokacije BR potra / blizine stražnjeg zida u slučaju da je isti s stražnje strane...
Ufffff..pfffffffff

Nazalost, ili na srecu, ovo nije tema gdje bi se trebali upustati u rasprave oko idealnog smjestaja zvucnika, pravilnog odabira komponenti, kablova i svakavih gluposti kojima se zamaraju audiofili (ajd recimo da bi se i ja mogao svrstati u tu grupu, mada to mrzim )

Sto se tice ovog DACa za koji sam se pribiljezio, ne nisam ga slusao, pa ga ne mogu s nicim ni usporediti...
Da, slazem se da je potpuno glupo, i nezahvalno, razbacivati se da je neki DAC od 100E nadmasio neki od 1000Eura...ili sl...
Konstruktor DACa to nije ni rekao...u jednom postu je napisao da je zadovoljan zvukom cak i pri usporedbi s skupljim DACom...ali nije napisao da je bolji od tog DACa...vec jednostavno da ES9023 ljepo svira s obzirom na cijenu...
A mislim da je 50tak eura smijesna cijena za ulazak u HiFi vode.

O.K...ja nisam neko mjerilo jer sam ipak imao nesto ''skuplje'' opreme...pa vise nemam neki osjecaj cijene i vrijednosti sto se tice audia...

Da...tema je presiroka...i nebi htio to ovdje razvlaciti...

Javio sam se, prvenstveno, da bi pokusao ukazati da se za tu lovu mogu naci kvalitetni ''polovni'' zvucnici koji su po meni bolji izbor od vecine ''PC'' zvucnika.

Malo sam pogrijesio sto sam linkao pojacalo i DAC

Ideja je bila samo da se sagleda da se za ''malu'' lovu moze sloziti sustav koji je bolje rjesenje od ''PC'' zvucnika

Nisam htio nikoga gurati prema DIY...jer to nema smisla...zahvaljujuci kinezima ima sasvim ok pristupacnih rjesenja
Da doma nemam nekih 50kg aluminija koje grije A klasa, mozda bi ja uzeo jednog malog kineza da svira ...

- by the way - i kod kineza se mora paziti sto se uzima jer, iako imaju dobre sheme (kopija nekog ''kvalitetnog'' uredjaja) znaju
koristiti nekvalitetne dijelove.

.
yoke je offline   Reply With Quote