@ Lourdin - sorry, mislio sam da ono linkano pojacalo ima ugradjeno i napajanje ali sad vidim da nema vec zahtjeva ispravljac od 12V i 5A. Bacim pogled, vjerojatno isti prodavac ima i napajnaje za njega...
znam da dosta pojacala u D klasi ima integrirano napajanje.
da, evo ovdje ima s napajanjem
http://www.ebay.com/itm/290661295439...439%26_rdc%3D1
Kazem, ja ovo nisam slusao, ne znam kako zvuci ni kako se ponasa, ali po tekstovima po netu djeluje o.k....iako 14W na 8ohma (25 na 4ohma) ne zvuci puno, to je dovolno za malu sobu...vecina PC zvucnika ima 7W (iako pise da imaju po 100-200-500W

)
Sto se tice smjestaja...
1m je stvarno malo...kad njih stavis na stol...nece ti nista prostora ostati...
Osobno bi onda isao na male zvucnike.
Kad sam poceo pisati u ovoj temi, prvi post se odnosio na zvucnike za glazbu...podrazumjevajuci da nece stajati na tako uskom prostoru...
Osobno, uz tako mali prostor na stolu bi isao na male PC zvucnike, cisto radi funkcionalnosti...
Slazem se sa syss-om vezano da se zvucnici koji imaju bas refleks s prednje strane mogu maximalno pribliziti zidu...ali i s tim se da igrati...primaknes pa odmaknes dok ne nadjes najbolju poziciju

...
ali opet, problem bi ti mogla zadavati sama ploha stola...trebalo bi ih i uzdignuti od nje...
@xlr ... ne vidim razloga ubacivati pojacalo izmedju PCa i aktivnih zvucnika, jer je pojacalo ugradjeno u zvucnike...znaci nema potrebe za tim...
Cak i da se ubaci, nebi se dobilo puno.
Po meni, vecina pojacala od 100-1000 ili 1000-10000kn zvuce slicno...razlika bude u nijansama, snazi...ali sva ona ce dobro odraditi posao i svirati skroz o.k...neka ce biti, po audiofilskim opisima, tamnija,meksa,svjetlija...
Ali ako uzmete zvucnike od 100-1000 ili 1000-10000kn tu cete vec osjetiti ogromne razlike...do izrazaja ce doci kolicina basa, kvaliteta/reprodukcija visokih, srednjih...
Tako da, po meni, najvise paznje treba posvetiti odabiru zvucnika jer oni najvise pridonose onome sto na kraju cujemo iz cijelog sustava.
Uzalud ti izvor od 10000kn, pojacalo od 5000, ako ti zvucnici to ne mogu odsvirati...