View Single Post
Staro 24.09.2012., 09:59   #570
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Pravo stanje su predocili na pocetku sezone i tu su ostavili dobar dojam, barem sto se tice kvalifikacija. Rosberg je tu bio u boljem svjetlu, a Schumachera je pogodio niz pehova, a u Monacu je dobio po picki zbog Senne, a znamo kako se kazne danas donose... Tu je krenuo lagani pad Mercedesa.

Sredinom sezone je Ferrari napokon proradio, McLaren, Lotus i Red Bull su tada malo bili iza, ali jako blizu, iako je i to upitno jer je Vettel cini mi se pobrao neku kaznu, a Button iza nekoga gubio vrijeme, a znamo kakav je Massa u istom bolidu. Nakon par utrka Ferrari je malo pao, Lotus takodjer, a McLaren je slozio odlican paket. Po meni su cak i ovaj vikend bili jaci, ali eto, kvar je sve unistio.

A sve to vrijeme, Mercedes je sve vise tonuo, tako da su gore navedene momcadi daleko ispred, a tu je jos i Williams, koji pokazuje citave sezone odlicnu formu, samo sto za njih voze dva idiota. Pa kad dodas 8 vozaca koji mogu biti ispred Mercedesovih, onda se puno bodova i ne moze osvojiti, zar ne?

Kad se pogleda da Schumacher i Rosberg osvoje poneki bod, a startaju u sredini poretka, a sto nije bio obicaj na pocetku sezone, onda se mora reci da je Mercedes postao jako los auto i da oni ne mogu iz njega izvuci cuda.

E sad, sto se tice Schumacherova povratka. Ja cu kao njegov navijac (15-ak godina) reci da se mozda i nije trebao vratiti, ali mislim da mu povratak nije bio promasaj kad se na njega vec odlucio. Zasto? Zato jer covjek zivi za utrkivanje i to je ono sto ga najvise veseli. Da nije bilo tako vjerojatno nebi osvojio koliko je osvojio. Lik pobjedi u kartingu pa se veseli kao malo dijete.

A sto sto se tice zarade na njegovo ime, to je logican potez, oni su mozda samo na to racunali, ali mislim da ne i sam on, a naravno da nece voziti za kikiriki.

Na mene je u zadnjih nekoliko godini jedini Kimi ostavio dojam da zeli puno novca tj. da ga to iskljuciov zanima jer da nije tako, bio bi sjeo u Mercedes ili McLaren krajem 2009., samo je procjenio da previse vrijedi pa je trazio silne novce, a u tom trenutku to nije bio Kimi iz McLarena ili onaj iz 2007. pa se pokupio u Rally i kad je vidio da tamo nema sto traziti kao ni Schumi na motorima, vratio se u F1. Cak je i pokusavao u Red Bull, ali su ipak procjenili da su im Vettel i Webber sa onom raketom od bolida dovoljni za oba naslova Cak je Massa i 2007. bio dobar do Mađarske, ali je onda zaboravljeno naliti gorivo (?), u Monzi se pokvario, a u Fujiju je eto jos ejdnom morao na tocenje goriva, kao nije se nesto poklopilo u strategiji (?)
I samo da podsjetim, McLaren i Mercedes nisu bas odmah objavili svoje vozacke postave za 2010., ne racunajuci sigurnog Hamilton, sto znaci da su obe momcadi ocito racunale na angazman Icemana...

Voznje iz 2008. i 2009. te sve scenarije iz 2009. sam mu na taj nacin i najvise zamjerio i vise nikad nisam htio navijati za njega. Kad je vidio da je sve propalo, onda je pristao voziti za "siromasni" Lotus, a pitanje je i koliko su mu oni iskesirali s obzirom da su nogirali dobrog Rusa i doveli Grosjeana s Totalom da plate Kimiju...

Ali ostajem pri tvrdnji da je cool i da je najcistiji vozac na stazi

Otisao sam malo na Kimija, ali to je sve na neki nacin povezano pa je primjer na mjestu.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz

Zadnje izmijenjeno od: aski. 24.09.2012. u 10:06.
aski je offline   Reply With Quote