Tema: Dell U2412M
View Single Post
Staro 23.09.2012., 12:14   #405
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
hehe, ako ti frend zeli duboku crnu neka uzme bilo koji VA monitor i rjesen problem, hvala bogu opet ih ima za kupit.
Sad je GG

Citiraj:
Ali ne brkat dubinu crne sa bojom.

A tvoj lenovo, kao i svi ostali VA paneli ima problem sa prikazom sive, naime ne prikazuje linearno svjetlinu nego doljnji spektar pojede, te je sve puno tamnije nego bi trebalo biti i sve vise i vise kako se priblizavamo potpunoj crnoj.
Da. svjestan sam ovoga ali na PVA je crna boja onakva kako ju u printu dobiješ, full zasićena duboka crna boja. A ovo sa prjelazima sive je tako kako je, jebatga sad
Citiraj:
Ips paneli nemaju tih problema i to je uz gamma shift jedan primarni razlog zasto su bolji, bez obzira na manju dubinu crne i glow i kojesta. To je ujedno i zasto ti toliko drugacije na TNu izgleda, jer ni on nema tih problema, gledajuci ga pod 90 stupnjeva, jasno.
Ma to je ok, TN pod 90 je mila majka, ali sve ostalo otpada, ovaj IPS Glow ubija crnu boju, u biti sve idealno osim crne, e sad, ako radiš sa crnim plakatima, bannerima i ostalo onda je Lenovo nezamjenjiv jer daje najsličniji prikaz crne onako kako će nakon printa izgledat.

Citiraj:
Naravno, sve je stvar osobnih preferencija, samo treba prihvatit cinjenice da SVE trenutno siroko dostupne tehnologije matrica imaju svojih mana, te po njima treba birati najboljeg kandidata.
Da, apsolutna istina, iako mislim da kad se sve zbroji i oduzme ovaj u2412m je stvarno bang for the buck
Uber Gosu je offline   Reply With Quote