Citiraj:
Originally posted by Renesis
Evo danas sam se malo igrao sa svojima i došao do sljedećeg:
Ako spojim zvučnike digitalno i analogno (2 kanal) istovremeno, zvuk je puno bolji. Puniji i ljepši za čut. ALI zvuk pucketa svako malo, ali baš se ono jako čuje, pa me zanima ako ko ima rješenje...
Naime digitalni ima jedan ulaz a analogna ima dva. ovaj drugi se mix-a sa nekim od njih. Tako da kad spojim digitalno i analogno na 2 kanal, zvuk zvuči puno bolje...
@Jango - ti si imao ove ko ja, imaš ti kakvo rješenje. Jer sa dual vezom je zvuk PUNO ljepši, nego samo single, bilo digital ili analog...
|
To da je zvuk bolji ti se samo čini, jer zapravo reproducira u isto vrijeme umixan signal sa oba izvora, i digitalnog i analognog. To nema veze s kvalitetom reprodukcije, no ako te usrećuje, OK.
Nažalost, problem sa pucketanjem je poznat kod ovog modela zvučnika. Ja sam ga isto imao i dok sam ih posjedovao, problem nisam riješio.
Pucketanje nastaje samo pri početku signala i vezan je isključivo za digitalnu vezu. Dakle, kada krene protok digitalne informacije, ono zapucketa od neke vrste "šoka", jer u digitalnom načinu dok ne protječe informacija nema signala. U analognom načinu signal je uvijek tu, slabiji ili jači. Da li je to slučaj i kod tebe?
Prema spoznajama sa Creativeovih troubleshooting foruma, pucketanje se da ispraviti softverski. Ja sam instalirao najnovije drivere za zvučnu (Audigy 2 NX) pa je pucketanje nešto smanjeno, iako nije nestalo. Jedan tip mi je rekao da to rješava tako da ima pozadinski program koji cijelo vrijeme na repeat pušta jednosekudni WAV koji je potpuno tih, pri čemu je signal konstantan. No to mi izgleda prilično neelegantno rješenje da bih išao na digitalnu konekciju. Uostalom, korištenjem dobrih kablova analogna veza je bolja od digitalne.