Tema: CrossFire
View Single Post
Staro 20.09.2012., 10:41   #481
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Shockre Pregled postova
crossfire/sli ima smisla JEDINO I SAMO AKO se koristi multi monitor setup za igranje...
Po N-ti put: ovisi od igre do igre i postavki iste, pa i na "običnoj" full-HD rezi, a da ne spominjem kako monitori i sa rezolucijom većom od ove više nisu baš takva egzotika i na stolovima običnih smrtnika...tako da to samo za multi monitor setup baš i ne stoji (nhf).
Čak i high-end današnjih GPU-ova nije imun na boost dobiven crossfire-om.
Ne mogu se stvari promatrati tako jednoznačno, imho

Btw., to sa problemima je isto jako subjektivan i relativan pojam; ja do sada nisam imao većih problema sa multi-GPU sustavima...
A o "neisplativosti" dodavanja još jedne grafe vs single GPU novije generacije isto tako bi se dalo "na dugo i na široko "... evo, ja sam nedavno prešao sa 2x460 768MB setup-a (SLI daklem) na AMD 7950 platformu, i kako igram uglavnom WOT, mogu reći da sam "sišao sa konja na magarca" (donekle)...max. usage memorije je negdje na 800MB sve postavke na max., 1920x1200reza, i imam min. fps barem 10-20% manji (max. je ionako na oba setupa tu negdje). BF3 i slične igre (u manjini, još uvijek) pokazuju boost, pogotovo u min.fps, što je i očekivano ( a zašto sam i išao zapravo na upgrade).
Poanta je da sam ja sa SLI-jem kupio dovoljno vremena da dočekam noviju platformu po (meni) povoljnoj cijeni, dakle, meni se isplatilo kupiti vrijeme sa multi-GPU sustavom.
A ti sad vidi za koliko se novaca dade kupiti dodatna 460-tka, ili čak dvije iste rabljene (novi setup odjednom), vs cijena ove 7950-tke.
Ovo možda i nije najsretniji primjer (nVidia vs AMD prijelaz, igra iz primjera je "specijalan slučaj" po pitanju optimizacije), no kao što sam rekao na početku: sve ovisi od igre i od postavki koje se forsiraju.

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 20.09.2012. u 10:58.
  Reply With Quote