View Single Post
Staro 16.05.2005., 12:59   #78
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Sky, dobit ćeš ban. Toliko huljenja u jednom postu. Sram te bilo.

Da razložim put jednog IT freeka u nekoliko faza. Temeljeno na promatranju sebe i drugih.

Faza 1:
Blage veze nemaš o kompovima i kupiš neki krš. Bio to novi ili rabljeni, krš je i imaš problema. Otuda potjeće navika guranja glave u kantu prilikom svakog problema. bez obzira na nedostatak potrebe.

Faza 2:
Jako nesretan sa svojim kršom kupuješ komponente ko sumanut. Ne pitaš za cijenu, glavno da je netko preporučio kao najbolje. Kako i dalje pojma nemaš, komponente nisu toliko blistave jer se neke nisu pokazale na visini zadatka. Otud i vezanost za određenog proizvođača.

Faza 3:
Nezadovoljan svojim kompom i totalno dekintiran pokušavaš izvuči maksimum iz onog što imaš i to ovekrlokiranjem. Stavljaš 10+ ventilatora i ne smeta ti buka. To je faza thermaltakea i sličnih bljuvotina. Obično tu dolaze i razni svjetleči modovi i ostalo.

Faza 4:
Kako si jako puno naučio o kompu, ponajviše na račun OC-a, sada biraš komponente sa daleko više pameti. Pripaziti ćeš na buku i OC ti neće biti ključan. Samo da se ne dere i da bude stabilno. Sada ćeš paziti da ti komponente budu smislene i da budu podjednake brzine. Tu se počniješ ozbiljnije baviti preprodajom, uglvnom da ne bi izgubio previše novaca zbog prodaje svojih preskupo plačenih komponenti. TU dolaze pomodni krikovi tipa utišavanje, ubrzavanje, spaljivanje i sl.

Faza5:
Od svih preprodaja, došlo je i puno krša i od toga slažeš najbolje što znaš. I 486 je dobra ako radi nešto korisno. Imaš najmanje 3 kompa.

Faza 6:
Sada više nije nije prioritet performanse, nije prioritet tišina i sl. Sada slažeš komp da je što jeftiniji a ostalo ako se može. Ne da ti se otići do dučana po komponentu jer je to zamorno.

Faza 7:
Briga te na čemu radiš. Važno je da radi. Igrice si odavno ostavio jer te nerviraju. Komp mora biti pored tebe, upaljen, stabilan a ostalo nije važno.

Faza 8:
Oženiš se i birtija je puno prihvatljivija od kompa. Samo da ne slušaš plač malog derišta.

Neki se u potpunosti ne uklapaju u ovo jer su u krizi srednjih godina te zadnja faza završava sa unucima.

Sad se nađite u tome. Zasigurno sam opisao put za 90% članova foruma.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote