- Ako baš pitaš, nisam smanjio broj okretaja diska (to je nemoguće i nepotrebno) nego sam usporio seek putem AAM-a (ne vidim nekakvo usporenje, a disk je tih). Imao sam prilike čuti Raptora i vjeruj mi da je moj disk neusporedivo tiši.
- Što se tiče SCSI diskova, potraži u Lab2000. Trebat će ti SCSI kontroler, ali da nisu najbrži, jesu, i to već jedno dulje vrijeme. Samo je stvar što ti diskovi tebi ne trebaju, kao ni 3 Raptora (mislim, da je jedan sistemski Raptor (ili čak 2, ako baš hoćeš) + jedan veliki storage disk, ali 3... bespotrebno i bučno).
- Ventovi na radijatoru? Njih si zaboravio.
- Ne kužim zašto uopće imaš to napajanje...Ali slažem se sa Bubbom
Kad smo kod trzanja u Doomu (eto, odigrao sam, priznam), imam 17" monitor (čitaj : reza 1024x768, 85 Hz) i nisam primjetio neka trzanja na 9800. Imao sam i kloknutu 6800 sa Silencerom 5 i igrao sam na 1280x960 sa svim uključenim detaljima te također nisam primjetio neka trzanja. A cijelo vrijeme je Silencer bio tih (po mojim mjerilima zadovoljavajuće tih, iako ne savršen).
Igram solitare? Opet smo počeli sa srać-srać...primjeti potenciometar na mom kompu. Kad surfam/pišem, ventovi ili ne rade ili rade na min okretajima. Kad se igram (ponovo, bez trzanja u rezi u kojoj igram) ventove vrlo jednostavno pojačam. Daj se makni od te glupe teorije da su kompovi silence freakova slabi. Recimo da su prilagodljivi (vjeruj mi, kad upalim sve ventove na maks, itekako se čuje).
Pitate se zašto ne kupim laptop? Vrlo jednostavno, imao sam već prije laptop. I nikad više. A radio sam na gro njih. Da vidimo... Nadogradnja je praktički nemoguća 8iako vidim da ima neki novi socket za grafu), tipkovnice su mi katastrofa (plosnate tipke kratkog hoda, brrr, ali opet uvijek mogu staviti normalnu tipkovnicu), LCD ekrani mi ne leže 8ali mogu ga priključiti na običan monitor), preskupi su (tipkovnicom i monitorom sam izgubio osnovnu prednost - mobilnost), ne trebaju mi kad mogu istu takvu tišinu postići jednostavnije i jeftinije...trebam još?