eto, vidiš da ga ipak voliš
Ma na stranu to sve, moje stajalište - za prosječnog korisnika (ako kupiš mob koji je tehnički ispravan jel) svi modeli (iphone, neki android ili widows phone) rade sasvim dobro onakvi kakvi jesu čim se izvade iz kutije. Ako kreneš dalje i želiš ovo ili ono, napredniji si korisnik - uglavnom znaš što ti treba, kako doći do toga i shodno tome biraš koji model uzimaš.
Moj trenutni izbor je android, WP, pa iphone. Za mene osobno. No, ako me neki "prosječni" korisnik (recimo koleginica u firmi) pita koji fon da uzme za službeni, a svi znamo kakav je izbor non-smarthphonea, skoro u 99% slučajeva kažem iphone. Malo zbog toga što se kasnije mogu izvući - nemam ti ja pojma o tome, koristim android

, malo zbog toga što smatram (opet ja jel) da je iphone više ispoliran/prihvaćen/prihvatljiviji prosječnom korisniku, a ponajviše što je u većini slučajeva rad na većini mid-range android uređaja prilično loš u usporedbi s IP. A recimo, u nekakvoj našoj poslovnoj tarifi, dobijemo Iphone 4 za nekakvih soma kuna, a nekako se uvijek posloži da za te pare dobiješ nekakav relativno šit android, a ako hoćeš nešto poštenije od njega moraš pljunuti ozbiljniju lovu od tog soma.
I opet ponavljam, ovo o čemu mi trkeljamo su sitnice u razlikama među uređajima (sisino restartanje očigledno neispravnog samsunga i njegov sud "ne valja" ne uzimam kao ozbiljan argument), nekome manje, nekome više bitno. No ako mogu birati, a mogu -biram uređaj i platformu na kojoj ima MANJE loših sitnica koje su meni bitne. Ono, biram manje zlo ako to možemo tako postaviti.