View Single Post
Staro 18.09.2012., 12:15   #16
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ploča jednostavno nije kompatibilna sa 2 različita 4GB DDR2 kita i amen. Neće proraditi da se na trpavice postaviš. Ili jedan ili drugi kit.
Ja sam u bivšoj firmi imao nekoliko tih Điđibajtovih P35 ploča, DS3L, DS3R, DS3, DS4, čak sam i sam tudum bio vlasnik P35-DS4. i već sam rekao ovdje to više puta. Sve najgore na s775 socketu mi se dogodilo na Điđibajt pločama i nebi se sagnuo više da je dignem s poda, niti jednu P35 njihovu ploču.

Nego, imao sam isti problem. Unutra je bio kit 2x1GB Crucial Value RAM. I gazda je kupio još 2x1GB Kingmax. Zajedno nisu htjeli raditi nikako. P35-DS3L je bila u pitanju. 2x2 kitovi su tada bili po 900-1100kn pa se nije baš htjela odrešiti kesa, ali na kraju nije htjelo raditi. Sve kombinacije utora su isprobane, Clear CMOS-ovi, svi BIOS-i do tada izašli... ništa nije pomoglo. Tako da sam 99% siguran da i kolega kermit666ima istih problema koje sam i ja imao.

Eventualno, onih 1%, je da zapikne unutra sva 4 keksa i onda da napravi Clear CMOS, tako da izvadi bateriju, izvuče kabel iz napajanja, spoji Clear CMOS pinove i 60 sekudi pritišće gumb za paljenje kompa. Onda vrati bateriju, pinove oslobodi i proba upaliti. Ako ni tada ne uspije, neće je ništa natjerati da proradi.

Savjet: prodaj tu ploču i memoriju, kupi neku G41, npr G41M-GS3 je odlična ploča, čak se može i OC-at nešto, 2x4GB DDR3 i miran si.
Brko je offline   Reply With Quote