Evo moja prva lovacka.
Nakon cjelodnevnog nedjeljnog igranja,upoznavanja i privikavanja na igru i njenu mehaniku pocelo je malo ozbiljnije igranje. Probao sam Chernarus, ali mi nije legla mapa. Nakon toga sam probao lingor. Zaljubio sam se.

Poslije prvog postenog lootanja krenuo sam malo u istrazivanje s enfieldom. Uspio sam doci do nekih baraka pokraj naftnih busotina kad odjednom hrpa zombija protrci pokraj mene. Ja gledam koji sad ku*** .

Par sekund kasnije vidim neki lik u run modu trci u baraku u kojoj sam ja. Skuzim da nema metaka u kalašu, pa kazem ajd pomoci cu mu. Dok se on bandagirao ja sam ga stitio od zombija. Njegova reakcija poslije toga me stvarno iznenadila. Lik ponovo u run mod trci kroz barake i protrci kroz baraku u kojoj sam ja i izade kroz straznja vrata. Naravno svi zombiji na mene, a on dalje trci kud ga noge nose. Bas sam se razljutio.

Znao sam da mi nema spasa, ali sam ipak krenuo na straznja vrata za njim. Zombiji su me pratili u stopu. Kad mi je blood kriticno pao okrenuo sam se prema njemu i pucao mu u leđa. Na kraju sam i ja umro.

Ali bar mi je bilo drago sto se on nije izvukao.

Nekim cudom se spawnam jedno 5 minuta trcanja daleko pa se vratim po svoj i njegov gear. Neznam zasto, ali jucer sam bas bio zadovoljan sa sobom kad sam isao spavati.
Danas nastavim i umrem u 15 minuta.

Spawnam se ponovo. Skupim enfield i makarov, pa krenem dalje. Nisam prosao 100 metara kad me skine snajper s leđa.

Spawnam se ponovo, prodem 100 metara ponovo me ubije netko. Spawnam se ponovo. Ovaj put jos nisam umro.

Krenem lootati gradi. Nađem czech pack, 2-3 makarova, 2 1911 i enfield. Uzeo czech pack, enfield i 2 1911( 1 za sebe i 1 za kolegu Vandala). Ja i kolega vandal se dogovorimo da oboje dodemo u neke barake kod Los Peligrona. Ja sam dosao prvi i naravno lootao sve. Nasao AKM i M16A2 M203.

Sebi uzeo M16A2, a kolegi ostavio AKM. Njemu je trebalo jos otprilike 5 minuta da dode pa sam se disconnectao dok cekam. Za 5 minuta javlja na steam da je dosao. Ja se connectam kad ono on ulazi u barake. Ja gledam WTF nije mogao tako brzo doci.

Kasnije se ispostavilo se da to ipak je on. Znaci on ulazi u barake kad ono 4 zombija za njim. Ja nisam brzo reagirao i pocnem pucati po zombijima s 1911 umjesto s M16A2.

Oni njega ipak ubiju(jer je imao malo blooda), a zombiji naravno na mene. Uspijem se obraniti i bandagirati se. Ostalo mi oko 3000 blooda i vrti mi se u glavi. Disconnectam se da vidim sto je bilo s njim. Kad sam se vratio u igru tijelo je lagano propadalo u zemlju(valjda neki bug).

Tako je zavrsio moj drugi dan DayZ-a. Vazna lekcija je danas naucena.

Nikad ne igraj s nekim DayZ ako niste na voice chat-u.

EDIT:
Lootao sam barake iznad FOB Eddia na Lingoru i napali su me zombiji. Ostalo mi oko 3000 blooda. Imam 2 blood packa, pa mi netko treba za transfuziju. Ima li itko volje malo pomoci?