Moje mišljenje o komp zvučnicima sastoji se od toga što imam 1 par Trust zvučnika za 180 kn (tada). Radi se o škartu koji ne izgleda kao obični zvučnici nego je malo tanji i nije bež boje.
A sada o samogradnji. Teško da bi se to isplatilo. Čak i ako imaš doma viškove zvučnika. Auto pojačala i zvučnici ne rade dobro u kučnim uvjetima već po prirodi stvari. Oni su namijenjeni za auto i tamo najbolje rade. Radi se o drugačijem prostoru. Teškoće bi pretstavljalo i problem 5.1 pojačala koji bi teško sam napravio. Ako bi htio iskoristiti punu kvalitetu 5.1 zvuka onda bi ti trebao optički ulaz, a stvarno ne znam kako da to izvedeš. Ako misliš iskorisiti 2 para zvučnika od kompa, onda ti je problem regulacija glasnoće.
Najbolje je rješenje za zvuk uzeti 5.1 pojačalo i prave zvučnike za front i malo slabije za satelite i centar. Toga ima za kupiti u dučanima. Recimo Sony receiver (da nije pretjerano skup), Mission zvučnike za front i Sony satelite. To ne bi koštalo više od skupljeg 5.1 sistema, a zvuk bi bio daleko bolji.