View Single Post
Staro 17.09.2012., 09:39   #664
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Venomgamer Pregled postova
do ovog zakljucka sa llc sam i ja sam dosao
fiksna voltaza u biosu 1,265 4.5 ghz full stable llc na extreme
u full loadu dodje napon na 1.296
u idle je 1.265 u laganom koristenju surfanju film itd 1,272,u igrama ide do 1.28 itd a temperature su ok
sve opcije power savinga su ukljucene i potrosnja u mirovanju padne na ispod 8 w prema aidi
Yup, pitam jer vidim komentare da je Intel nekaj zakompliciral, al radi se o tome da treba drukcije razmisljati. LLC treba prouciti pa krivulju okrenuti u svoju korist.
Sa manjom krivuljom moze se jos spustiti idle voltaza itd. Ima igre oko toga, al kad se ude u stos sve se moze dobiti

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Moja vanilla ploča ima LLC, a vjerujem i sve ostale iole bolje ploče imaju, koliko se vidi po raznim reviewovima po netu i ovdje.

koliko je taj CPUID HW monitor točan za izračun potrošnje? to ima u i Aida64 (ex Everest) pa nisam nikad previše vjerovao tome...

Silikon ili silicij?

ja ih držim uključene jer imam XP virtualku unutar Win7. ne znam koliko će one više pomoć ako se pogase.
AIDA i HW mon ne racunaju potrosnju nego citaju vrijednosti koje proc javlja.

Silikon ... Ajme, kak se samo misli izdaju

Obrati paznju da ce kod koristenja hw akceleracije za virtualku CPU traziti dodatnu voltazu ako ima jednonitno opterecenje.
Npr. meni skoci napon na 1.34 uz jednu nit ako virtu radi. Ako ne radi, onda speedstep odabere 1.24V.

Koristim najstrmiju krivulju sa offsetom od 0.05V i daje idle od 0.86 (0.81 default+offset). Load je 1.272 - 1.280V. Offset manji od 0.03V uzrokuje nestabilnosti u idle ako je virtualka pokrenuta (C stanja nisu stabilna).
ZOX je offline   Reply With Quote