Citiraj:
Autor SilentException
Ja sam samo naveo primjer. Nije bitno križanje. Bitno je "60" pa recimo zavojit dio pa 80, i to tako stoji od pamtivijeka. Nije u redu sto su oni stavili 80 a ne prestanak ogranicenja. Ali jesu. Za jedan dio koji dosta cesto prolazim, pitao sam frenda koji radi u policiji, rekao je da nema razloga da je cesta ograničena na 80, nego da je to ostatak iz proslosti. Naravno da nece sad sve te znakove zamijeniti sa prestankom ogranicenja ili nedajboze 90. Ali da je situacija bezvezna, je.
Eto jos samo jedna "iz stvarnog zivota"  Prije 2-3 godine (ne sjecam se tocno) su uredivali jednu cestu na Krku. Bila je bas ta situacija (60-80). I nakon zavrsetka radova, znak 80 je zamijenjen prestankom ogranicenja.
|
Opet: zna se kako se znakovi postavljaju i nema to veze s "općim" ograničenjem brzine. Te znakove postavlja lokalna samouprava. Ako je netko stavio 80, to znači da cesta iz nekog razloga nema karakteristiku da se vozi brže. Znak prestanka ograničenja nije uvijek neophodan.
Zamisli kad bi po Zagrebu svuda stavljali 50.
Citiraj:
Autor sYsT3m
da ne govorimo o tome ako su bili radovi na cesti i znak ograničenja 20 (naletih i na to) a naravno od radova ni R i to stoji tako godinama  i komotno da vas na tom dijelu snimaju a vozite 80 bilo bi čudesa..
|
Točno. Nije na vozaču da razmišlja "ima li ili nema radova" već da vozi po ograničenjima. Jedino se može obratiti prometnom uredu lokalne samouprave i reći im da riješe problem.