samo mojih "2 centa"..
ima gro testova i profi vozaci (ne ovi tu nasi profi vozaci sa foruma lol), vec raceri, na kontroliranom poligonu su tesirali (ne jednom) ucinkovitost absa kontra kocenju bez i niti jedan nije zakocio u manje metara bez absa (ili zanemarivo puta)
al pretpostavljam da su to bili sve neki amateri koji nemaju pojma, i koji razglabaju po forumima sa teorijske strane..
jer citajuci ovdje postove i zaklinjanja kako ce netko zakocit brze bez absa je jedna od zabavnijih izjava u zadnje vrijeme..
i najvaznija stvar - pricamo o kontroliranoj situaciji, a ne iznenadnoj rekaciji u kojoj bi 99.99 % i apsolutno svi sa ovog foruma zakocili prije sa absom nego bez njega..
il ce mi netko rec da bi u nekoj iznimoj sitaciji (izletavanje djeteta, biciklista, motorista, konja, jelena, p.materine) instinktivno imao osjecaj za pritisak kocnice tocno do blokanja, uz kontrolu putanje i doziranje?
vozim auto bez absa i ja mogu smatrat da cu zakocit brze od nekog sa absom, jer eto ja imam donekle dovoljan osjecaj za granicu blokanja, al da cu zakocit brze.. sumnjam.. iako sam i ja bio suprotnog uvjerenja, netko sa "malo" vise znanja kaze drukcije..