Citiraj:
Autor [GOW]Nec
1. Tako je. Za ove ostale 60 Ks, brdo spojlera i zaštite protiv neznanja, samo nek' 'zgleda.
|
Fakat ne znam kaj bi ti rekao na ovakav komentar. Pretpostavljam da bi za ovu tvoju kategoriju vozača trebalo napravit i izuzeće od poštivanja prometnih pravila i dozvoljene brzine? A svima ostalima ugradit elektronsku blokadu na 50 kmh? Mislim ne kužim jel tvoj post zajebancija ili nezrelo razmišljanje.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
2. Servo mi obično smeta. Prvo, papa mi snagu motora, a na autu kojem su poluosovine i diff na pravom mjestu (straga) nema ni potrebe za istim. Osim ako ga vozi neznalica koja samo frče na mjestu jer ga nitko nije naučio da je to nepravilno.
|
Je, postojanje serva skida ti vrijeme vožnje od kuće do posla sigurno za dvije sekunde.

Bogte, napravljen je zato da ti olakša parkiranje i kad se treba okrenut u uskoj uličici. Hoće li ga neko silovat u mjestu, njegov problem.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
3. Airbag će ti pomoći do 80-90 Km/h. Preko toga će vatrogasci imati ozbiljnih problema s raspoznavanjem da li iz auta vade airbag, tebe ili oboje.
|
Daj mi reci, ti svakodnevno voziš na pisti ili na cesti ko ostatak populacije? Ako mi pomogne pri 60 kmh zato što je neki krelac izletio s bočne ceste a ja se zakuco u njega, dobar je. Vožnja na autocesti je lutrija svakako. Ne moraš bit kriv, al ako si učesnik saobraćajke, vjerojatnost preživljavanja je mala. S druge strane, autoceste su opet sigurnije od običnih.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
4. Pravi ovjes ne treba ispomoć. ESP zavarava i ljudima daje lažni osjećaj sigurnosti. Pogotovo balavim tatinim sinovima u svježim mega-ultra-turbo-nitro prednjepogonašima. Zato ih je puno groblje. Da su na vrijeme naučili kontrolirati auto koji voze, ne bi bili tamo gdje jesu.
|
Kaj ti voziš, ariel atom? Pa nije svima interes imat auto koji leži na cesti ko fosna. Neko se voli udobno odvest od točke a do točke b. Meni osobno je draže ako ne osjetim sve draži rupa na našim cestama.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
5. Dokazat ću ti da sam sposoban stati bez ABS-a brže i kraće nego ti s njim. ABS je isto tako napravljen radi neiskusnih ljudi koji ne znaju dozirati kočnicu. Kasnije je dodan i BAS, jer su skužili da u panici ne stisnu dovoljno jako.
|
Je, treba ti pol čuke u tom autu da ga skužiš i onda ćeš izvest par kočenja, pretpostavljam po kockama, šljunku i snijegu gdje je abs svakako pušiona. Dobro, pretjerujem, da se kočit i bez abs-a. Al njegova primarna svrha je da te spasi u ekstremnim situacijama, npr. na mokroj cesti kad treba moć upravljat a ne da te odnese pravocrtno. Govorim o situacijama kad ljudi panično gaze kočnicu i ne razmišljaju. Fakat želiš reć da ćeš, u situaciji gdje pada kiša a frajer ti naglo izađe iz dvorišta s desne strane dok je u lijevoj traci šleper, ti stat prije bez abs-a nego s njim? To bi zaista želio vidjet.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
6. Nisam jednom, ali ta su vremena iza mene. Svoje divljanje prepuštam drugima, i želim im da ih prati moja sreća.
|
A bože moj, veli se mladost ludost. I ja danas s 40 na grbači razmišljam daleko drugačije nego prije 20 godina. Nekad sam ga i ja stiskao, al danas bi polomio noge nekom balavanderu koji mi je proletio pored djeteta na zebri. Samo nek je prastari civic, spušten do jaja, spulja koja vrišti mada se auto i dalje vuče, i nek je sic polegnut tak da skoro ležiš dok voziš. Ostalo nije bitno, cesta je pista za njih.
Karikiram, nemoj da bi se neko našao uvrijeđen.