Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.09.2012., 19:47   #4492
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
1. Tako je. Za ove ostale 60 Ks, brdo spojlera i zaštite protiv neznanja, samo nek' 'zgleda.
Fakat ne znam kaj bi ti rekao na ovakav komentar. Pretpostavljam da bi za ovu tvoju kategoriju vozača trebalo napravit i izuzeće od poštivanja prometnih pravila i dozvoljene brzine? A svima ostalima ugradit elektronsku blokadu na 50 kmh? Mislim ne kužim jel tvoj post zajebancija ili nezrelo razmišljanje.

Citiraj:
2. Servo mi obično smeta. Prvo, papa mi snagu motora, a na autu kojem su poluosovine i diff na pravom mjestu (straga) nema ni potrebe za istim. Osim ako ga vozi neznalica koja samo frče na mjestu jer ga nitko nije naučio da je to nepravilno.
Je, postojanje serva skida ti vrijeme vožnje od kuće do posla sigurno za dvije sekunde. Bogte, napravljen je zato da ti olakša parkiranje i kad se treba okrenut u uskoj uličici. Hoće li ga neko silovat u mjestu, njegov problem.

Citiraj:
3. Airbag će ti pomoći do 80-90 Km/h. Preko toga će vatrogasci imati ozbiljnih problema s raspoznavanjem da li iz auta vade airbag, tebe ili oboje.
Daj mi reci, ti svakodnevno voziš na pisti ili na cesti ko ostatak populacije? Ako mi pomogne pri 60 kmh zato što je neki krelac izletio s bočne ceste a ja se zakuco u njega, dobar je. Vožnja na autocesti je lutrija svakako. Ne moraš bit kriv, al ako si učesnik saobraćajke, vjerojatnost preživljavanja je mala. S druge strane, autoceste su opet sigurnije od običnih.

Citiraj:
4. Pravi ovjes ne treba ispomoć. ESP zavarava i ljudima daje lažni osjećaj sigurnosti. Pogotovo balavim tatinim sinovima u svježim mega-ultra-turbo-nitro prednjepogonašima. Zato ih je puno groblje. Da su na vrijeme naučili kontrolirati auto koji voze, ne bi bili tamo gdje jesu.
Kaj ti voziš, ariel atom? Pa nije svima interes imat auto koji leži na cesti ko fosna. Neko se voli udobno odvest od točke a do točke b. Meni osobno je draže ako ne osjetim sve draži rupa na našim cestama.

Citiraj:
5. Dokazat ću ti da sam sposoban stati bez ABS-a brže i kraće nego ti s njim. ABS je isto tako napravljen radi neiskusnih ljudi koji ne znaju dozirati kočnicu. Kasnije je dodan i BAS, jer su skužili da u panici ne stisnu dovoljno jako.
Je, treba ti pol čuke u tom autu da ga skužiš i onda ćeš izvest par kočenja, pretpostavljam po kockama, šljunku i snijegu gdje je abs svakako pušiona. Dobro, pretjerujem, da se kočit i bez abs-a. Al njegova primarna svrha je da te spasi u ekstremnim situacijama, npr. na mokroj cesti kad treba moć upravljat a ne da te odnese pravocrtno. Govorim o situacijama kad ljudi panično gaze kočnicu i ne razmišljaju. Fakat želiš reć da ćeš, u situaciji gdje pada kiša a frajer ti naglo izađe iz dvorišta s desne strane dok je u lijevoj traci šleper, ti stat prije bez abs-a nego s njim? To bi zaista želio vidjet.

Citiraj:
6. Nisam jednom, ali ta su vremena iza mene. Svoje divljanje prepuštam drugima, i želim im da ih prati moja sreća.
A bože moj, veli se mladost ludost. I ja danas s 40 na grbači razmišljam daleko drugačije nego prije 20 godina. Nekad sam ga i ja stiskao, al danas bi polomio noge nekom balavanderu koji mi je proletio pored djeteta na zebri. Samo nek je prastari civic, spušten do jaja, spulja koja vrišti mada se auto i dalje vuče, i nek je sic polegnut tak da skoro ležiš dok voziš. Ostalo nije bitno, cesta je pista za njih.
Karikiram, nemoj da bi se neko našao uvrijeđen.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F