Citiraj:
Autor IcyTexx
Da se razumijemo, pod "simuliranje" sam mislio ono što će gro ljudi reći - naizmjenično stiskanje i otpuštanje kočnice što brže možeš. Svi to imaju u glavi al nemreš to napravit kak se spada ako nikad nisi probao.
Proveo sam nešto vremena na poligonu za sigurnu vožnju i isprobao sam neke stvari.
|
Svi imaju to u glavi ali će ti jako mali broj ljudi to napravit u praksi, jer kada se to dogodi vozači će instinktivno stisnut i držat kočnicu, čak i jače stisnut u nadi da će prije stat.
Znači nisi vozio auto bez absa.
To što si ti proveo na poligonu ne znači apsolutno ništa dok ti se to ne dogodi u nekoj zeznutoj situaciji na cesti.
I samo još jedan detalj
Citiraj:
Autor IcyTexx
naizmjenično stiskanje i otpuštanje kočnice što brže možeš.
|
Djelomično točno, bitna stvar u svemu tome je što nakon svakog otpuštanja trebaš manje stisnut da ne dođe do proklizavanja a opet da auto što jače koči, ali to su detalji koje znaju ljudi koji imaju iskustva sa tim i koji su tako morali ne jednom naglo zakočit.
P.S. Ja se nisam izjasnio što se tiče dal je bolji abs ili nije pa molim da me netko ne uvršava niti u jednu skupinu, ukazujem na subjektivnost određenih kolega sa ove teme