Citiraj:
Autor fanATIk
Ma da, ideal auto industrije bi trebao bit napravit auto koji može vozit 2 promila populacije. A svi dodaci koje si naveo u biti pridonose nesigurnosti u vožnji. Vjerojatno misliš da su i servo i airbagovi za pičkice. WTF? Isključi si ESP ak ti ne treba, a ABS fakat ne znam zašto bi ti smetao. Odi jurcaj po zavojima na mokroj cesti pa zgazi kočnicu kad zagusti, pa ću te pitat gdje ćeš završit bez njega. 
|
1. Tako je. Za ove ostale 60 Ks, brdo spojlera i zaštite protiv neznanja, samo nek' 'zgleda.
2. Servo mi obično smeta. Prvo, papa mi snagu motora, a na autu kojem su poluosovine i diff na pravom mjestu (straga) nema ni potrebe za istim. Osim ako ga vozi neznalica koja samo frče na mjestu jer ga nitko nije naučio da je to nepravilno.
3. Airbag će ti pomoći do 80-90 Km/h. Preko toga će vatrogasci imati ozbiljnih problema s raspoznavanjem da li iz auta vade airbag, tebe ili oboje.
4. Pravi ovjes ne treba ispomoć. ESP zavarava i ljudima daje lažni osjećaj sigurnosti. Pogotovo balavim tatinim sinovima u svježim mega-ultra-turbo-nitro prednjepogonašima. Zato ih je puno groblje. Da su na vrijeme naučili kontrolirati auto koji voze, ne bi bili tamo gdje jesu.
5. Dokazat ću ti da sam sposoban stati bez ABS-a brže i kraće nego ti s njim. ABS je isto tako napravljen radi neiskusnih ljudi koji ne znaju dozirati kočnicu. Kasnije je dodan i BAS, jer su skužili da u panici ne stisnu dovoljno jako.
6. Nisam jednom, ali ta su vremena iza mene. Svoje divljanje prepuštam drugima, i želim im da ih prati moja sreća.
Ukratko: Teach someone to be a better driver, and you won't have to build a safer car.