Evo da se i ja oglasim ovdje taman popunio specifikaciju kompa.
Znači moja problematika i dileme su sljedeće: nove komponente u sustavu su mi grafička i ovaj ssd. Na ssd se još nisam preselio al planiram vrlo skoro (čim ulovim vremena). E sad šta da radim sa ostatkom (tj. proc + mem + mbo) ? Trebam li šta s tim radit ? Konkretno nisam pri novcima da idem na sve troje novo a i kad bi išao onda bi vjerojatno išao na ploču od 800 ili preko 1000, pa neki quad itd. - a to bi me izašlo vjerojatno preko 2k.
Sad mene zanima da li da:
a) nadograđujem memoriju na 8 GB ? (s obzirom da mislim prebacit sustav na SSD, pa maknut swap ....)
b) tražim neku X48 ploču i nabavljam 8GB DD3 memorije te radim praktički djelomičan upgrade? - da li mi to donosi išta ?
c) ne radim ništa te prikupljam pare za full upgrade (znači neki quad opet, poštena ploča te ddr3)
d) neko drugo rješenje/opcija koje sam previdio?
Moj najveći problem je što nisam baš za nadogradnju na posve novu ali slabiju platformu. Znači u stilu ploče za 400 Kn koja nema pola stvari na sebi ili ide do 8 GB rama ili neki novi proc. koji je slabiji od ovog quada ....
Što se tiče namjene par igrica, poneki VM i to je to. Znam da mi je i ovaj quad za to previše ali nekak volim bit u srednjem rangu sa konfiguracijom.
Čak sam razmišljao o G41 matičnima šta ima novih za 300Kn sa DDR3 memorijom ali sam nekak od tog odustao jer nekak mislim da mi te ploče više oduzimaju (recimo br. sata priključaka) nego što bih dobio promjenom na DDR3 na njima.
Eh da i prilikom savjeta molim uzimajte u obzir samo intel kao platformu, nikakav AMD.