View Single Post
Staro 11.09.2012., 12:58   #24
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor tonymontana2 Pregled postova
imam jos jedno pitanje
koji je faktor koji mi daje odgovor na to koje pojacalo pase uz koji cd plejer odnosno zvucnike
da li cijena pojacala mora biti priblizna cijeni cd plejera ili??
na sta trebam pripaziti pri opisu karakteristika cd plejera,pojacala i zvucnika da znam da ce pasati jedno uz drugo
uz ovaj cd player koje bi pojacalo i zvucnik pasalo iz ovog ducana?

ffff......eventualno bi mogao iskustvom utvrditi što čemu "paše", ali tu ima toliko subjektivnih i objektivnih (soba npr.) faktora da opet ne mora puno značit. Neki audio konstruktori kažu "daj mi specifikacije i reći ću ti svira li dobro", al ovdje nema takvih da ti daju savjet te vrste (bar mislim)

ja bih ti preporučio da prvo odmjeriš koliko novaca želiš uložiti u sustav. ako te brine pouzdanost (sasvim legitimno) pretpostavljam da želiš isključivo novu, nerabljenu aparaturu.

onda te novce rasporedi. ako se radi o iznosu do 500 eura, u pravilu gledaj linije. ako imaš više za potrošit, kupi komponente istog proizvođača (u pravilu se slažu) i zvučnike koji nose ime "core-bussines" firme. kupi najjeftinije inerkonekte i zvučničke kablove.

mislim da su odvojene komponente ipak nešto kvalitetnije od linija. prednost je što ih možeš mijenjat s vremenom jednu po jednu, a ne moraš odmah kupit sve (isto ako se nedaj bože nešto i pokvari).

no osnovno je pitanje danas: koliko imaš cd diskova i misliš li ih i dalje kupovat? to ovisi o osobnom afinitetu - puno je praktičnije sve držati na hard diskovima, ali recimo meni osobno ne pada na pamet odreći se svoje kolekcije.

druga bitna stvar u tvom slučaju je možeš li uopće slušati glazbu dovoljno glasno a da nije samo stvar u glazbenoj pozadini? ako ne možeš zbog susjedstva ili ukućana, ili jednostavno nemaš naviku slušati glazbu, onda ti se ne isplati davati ozbiljniji novac za bilo što.

kao treće - ako nemaš posebnu sobu za slušanje, kupi nešto što ne narušava dnevni komfor.

eto.
jean luc je offline   Reply With Quote