Tema: Dropbox
View Single Post
Staro 10.09.2012., 15:58   #96
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Sama svrha KeePass-a osim što ima jako lijepe mogućnosti generiranja passworda i što možeš se organizirati po kategorijama jeste da je sama baza enkriptirana, ako koristiš 2.x verziju onda AES-256.

Osim toga LastPass je cloud baziran, dok KeePass radi sve lokalno, s tim je veća briga na korisniku da pohrani više kopija baze radi eventualnog gubitka, ali se meni osobno taj pristup više sviđa.

Probaj sljedeće. File -> Database settings... te tab Security.

Pod Database file encryption algorithm ti stoji o kojem algoritmu se radi dok ispod imaš Number of key transformation rounds za koji je preporučljivo staviti veću vrijednost od 6000, pošto je 1 sekunda jako mala vrijednost, samo klikni na text ispod mjesta za unos i automatski se izabere broj koji rezultira usporavanjem od 1 sekunde pri spašavanju/otvaranju.

Što se tiče Dropboxa to je bila frka oko njihove enkripcije zato jer su prije koju godinu ne sjećam se više obećavali jedno, a zapravo se radilo o nečemu drugome, sada je mislim to OK, iako kao i svugdje zaposlenici mogu pristupiti tvojim podacima, a dok podaci koji su došli enkriptrirani od korisnika, tada im ostaje samo pogađati tvoj master key ili dictionary attack i slično.

Čak je bilo priče o nekim programima koji enkriptiraju podatke prije samog slanja na Dropbox, čisti drag'n'drop, ali sad o čemu se točno radi ne znam...
tOta je offline   Reply With Quote