Citiraj:
Autor Gemmy
frendovima se te stvari rade besplatno, ako znas da ce oni tebi isto napravit uslugu
ako je to neki poznanik, za koga znas da ga nesto pitas za uslugu da ces dobit lagani od*eb, njemu lijepo naplatis 150-400kn, zavisi od posla, ali uredno mu reces cijenu prije, a ne kasnije da bude bilo nisam htio/znao
EDIT:
najgore je radit s rodbinom, oni ce te ispilat, i normalno ako trazis pare ce te izvrijedat i poslat u onu stvar je takve stvari se normalno ne naplacuju rodbini, jel...
|
Svoj rodbini,prijateljima,poznanicima i susjedima sam davnih dana objasnio da je sat vremena 150kn uz objašnjenje da ja svoje slobodno vrijeme provodim kako ja želim,a ukoliko netko hoće pomoć,servis ili nešto slično to se naplaćuje. Pivo i ćevape mogu i sam kupit.
referenca na sve to je;
"Odi fino automehaničaru pa nek ti pogleda auto za par suhih napolitanki i razrjeđeni sok,jer on to zna i njemu je to 5 minuta posla"
Ukoliko netko naplaćuje i 1000kn za sat to je njegov problem i ne vidim uopće čemu rasprava oko toga
Ponuda i potražnja nije svugdje ista i recimo ako netko u nekom selu na vrhu dinare zna popravljat kompjuter i naplaćuje to 500kn po satu jer je prvi servis ili osoba koja se razumije u popravak udaljena 200km onda će to klijent i platit,zar ne?