hi
dugo me nije bilo na forumu
neznam da li ovo pisem pod pravim topicom (ako ne mozete me prebaciti na neki prikladniji topic za ovu tematiku)
dosada sam se raspitivo vecinom na raznima forumima radi hifi linija (all in one micro system)
raspitivo sam se sta kupiti posto sam jos tamo 98 kupio sony liniju od oko 400 eura koja mi je pocela stekati nakon pola godine(dao sam ju na popravak ali je opet ubrzo cd player poceo stekati)
svi su mi pa i ovdje cini mi se preporucili da radje skupim jos nesto para i kupim si komponente
mada kolko se sjecam neki su mi rekli da mi se moze dogoditi da mi i cd player sa komponenta pocne stekati ili rikne
sada me zanima da li i radi cega bi mi duze trajale komponente od obicne linije
znaci da li ce mi komponente i cd plejer na njima trajati godinama i o cemu to ovisi
glupo mi je dati ogromne pare za komponente ako ce mi ko i linija riknuti za godinu dvije
jos me zanima da li pri odabiru cd plejera za komponente valja radje odabrati cd plejer obican bez icega ili onaj na kojem ima i usb za stik i ipod
htio bi jos ako bi se nekom dalo me uputiti u osnove komponenti
znaci sta uz cd plejer , zvucnike i pojacala moram jos kupiti,odnosno kakav kabel i
na koji nacin spojiti komponente (koji kabel i sta se spaja s cim?)
koja je razlika izmedju pojacala i pretpojacala i sta meni od toga treba
koji su faktori glavni koji ce meni reci uz koji ce cd plejer koje pojacalo odnosno zvucnik pasati
znam da sam previse mozda napiso ali skupljam pare pa bi si mozda za par mjeseci ako cu imati dovoljno novca tada kupio komponente posto su mi neki znalci rekli da ce mi to za razliku od linije cijeli zivot trajati i da cu moci instrumental bolje doziviti nego na liniji(slusam u zadnje vrijeme najvise rock,sinatra,instrumental saxophone)
inace muziku slusam samo preko slusalica posto zivim u zgradi sa nikakvom zvucnom izolacijom di svako svakog cuje i kad prdne
komponente bi si kupio za moju sobu klasicne velicine od nekih 20 kvadrata
uz ovaj
cdplayer koje bi mi pojacalo i zvucnici pasalo iz ovog
ducana
pa ako bi si neko ko se stvarno kuzi u to mogo uzeti strpljenja da ovo procita i odgovori mi bio bi mu jako zahvalan
(neko ko se kuzi u takve stvari moci ce mi na sve bez pol frke odgovoriti posto su to sve osnove)