Tema: KOMP + TV
View Single Post
Staro 08.09.2012., 15:46   #5
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Aha moje isprike radit će vjerojatno i zvuk ako je adapter od ATI.a tak sam imao spojeno na 4850 isto je imala 2 dvi + HDTV kompositni. I naravno koristio sam adapter onaj mali sivi DVI-HDMI šta je došo uz nju :P.

"Stisnuta slika" - pretpostavljam da nije od ruba do ruba nego ima jednolični crni okvir?

Ako je okvir onda sljedeće: znači u ATI centru onom sa desne strane
My Digital Flat panels -> Scaling options - tu bi ti trebao biti odabran Panasonic TV, ako nije odaberi i podesi da nemaš toga crnog okvira

Ako nemaš crni okvir nego je slika čudnih proporcija - provjeri rezoluciju na Tv.u i prilagodi ju .

Dalje na Panasonicovoj plazmi u opcijama imaš:
Slika -> Napredne postavke -> 16:9 Overscan ... probaj sa i bez toga pa vidi što ti je bolje taj overscan ili malo više Overscana na driveru

Za zvuk: Upali TV i restartaj komp - zvuči glupo ali vjerojatno će pomoć. Problem je u tom da nekad zbog stand by.a tv-a grafička kompletno isključi audio. Ista stvar se hoće desit na povratku iz stand by.a računala ....

Znači: Desni klik na zvučnik dole kod sata -> playback devices -> desni klik na bilo koji -> Show disabled devices i poslije toga kvačica na Show Disconnected devices

Nakon toga ćeš vidjet da li ti je skužio audio na plazmi i da li su ga windowsi disebjali. Tek kad tu bude moguće odabrat Panasonic plazmu ili možda ATI HDMI ... onda odeš u MPC i tamo ćeš na padajućem izborniku vidjet taj output za zvuk.

Naravno svaki put kad ti zvuk misteriozno nestane (povratak iz stand by.a računala najčešće) onda ti je najlakše isključit i ponovno uključit u driveru panasonica kao displey (to mi je zadnji put pomoglo ). Ako neće tak onda restart.
Forace je offline   Reply With Quote