Citiraj:
Autor RAUL
Ne vidim cemu vrijedjanje?Zar nije uredu da svatko ima svoje misljenje?
|
cisto da se razjasnim i sa ovim napisanim. jer sto rekoh prije, nikome ne ostajem duzan
da, vrijedam te, iako nista strasno. razlog? iskreno, jer ti mene vrijedas sa ovim napisanim za SK zupaniju i pomaganje ekonomije.......... uf.
mislim, sada bi ti se tu mogao raspisati uzduz i poprijeko, jer ocito nisi upoznat sa stanjem u mojoj zupaniji, i gradu sisku. isto kao sto ja nisam upoznat sa pulom, ili osijekom ili rovinjem. sasvim nevazno. razlika je u tome sto ja ne "proizvam" takve gradove, jer ih - ne poznajem. poznajem svoj grad, poznajem ljude, atmosferu, nacin zivota, navike ljudi, stanje itd itd.
dakle, zasto si me uvrijedio? sisak i opcenito SM zupanija je bila jaka zupanija, industrijski jaka. ljudi su dobro zivjeli od svog rada, od svoje place. moglo se svasta priustiti, moglo se nesto i ustedjeti, radilo se, trosilo se, nije bilo pesimizma, nisi isao unatrag. zivjelo se, nije se prezivljavalo. skoro u svim zupanijama i gradovima je bilo ovako, negdje vise, negdje manje. ali se - zivjelo.
danas, iskreno, nema perspektive u mojoj zupaniji. nema posla, i za svaki iole bolje placen posao moras imati dobru vezu, i moras cekati da te se ubaci. ali i to sada postaje problem, jer jednostavno - nema radnih mjesta

. sve, ali doslovce sve se zatvara. znas sta jedino koliko-toliko uspjeva u sisku? trgovacki centri i bricevi. tocka, nista vise, pod milim bogom - nista. rafinerija je isto pred gasenjem koliko mi se cini, i od velikog broja poduzeca i firmi ne ostaje - nista.
i onda citam tu (sorry, ali meni jest) tvoja pametovanja kako ja ocito odmažem svojem gradu i drzavi, jer ne dajem 25% drzavnom aparatu. sorry, ali bas mi se gadi ovakvo razmisljanje. nemam nikakva primanja, zavrsen elektrotehnicar, nadam se uskoro i sveuciliste, i iskreno - ne nadam se poslu. jer ga doslovce nema.
tako da oprosti sto radim u fusu i sto ne dajem 30 kuna drzavi od 120 kuna koje npr naplatim rad, koji bi inace svaki servis naplatio barem 3 puta vise. pogotovo u gradu i okolici gdje pesimizam i apatija traju puno puno duze nego sto je "ova kriza" sto nas sve potresa. kod mene u gradu i zupaniji to traje puuuuuuno godina vec. tako da ces oprostiti sto ti se sa podsmjehom obracam i omalovazavanjem za racun, pogotovo jer o tome nije uopce cijela prica. ok?