View Single Post
Staro 07.09.2012., 15:55   #292
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor M.U.P. Pregled postova
ja bi samo dao komentar oko ovog trkeljanja oko naplacivanju dobrim prijateljima..
neznam.. prihvacam da ne funkcioniraju i ne misle svi isto, al da bi prijatelju naplatio instalaciju winsa mislim da bi se instantno prestao zvat prijateljem..

pa upravo takva pomoc je dio prijateljstva.. naravno, tu ne mislim na "prijatelje" koji ce zvat samo kad im nes treba, al generalno.. ??

imam prijatelja kojem je evo vec 3. put komp kod mene u mjesec dana.. (doduse to govori koliko sam dobar al je u pitanju hard koji je na izdahu pa ajd ..)

pa prije bi sebi naplatio nego prijatelju..
i taj prijatelj meni pomogne sa svojim znanjem i poslom i naravno nece mi racun ispostavit..
ma je............

iskreno, ako je to tako lako, neka frend to onda sam napravi. jebiga, dam mu ja bilo koji 'oce OS, od linuxa do pendžera, danas ima svatko internet, to je to.

pazi, imam i ja par, ali doslovce, to je par prijatelja. svi ostali su "prijatelji" s kojima ja mogu, s nekima i volim popricati, pozdravim se, popijem pelin ili kavu. ali to nisu prijatelji.

imao sam ja jednom bas istu situaciju, frend se cudi zasto, tj kako ja naplacujem frendici krpanje laptopa. a ono, u 150 kuna dobije drugu gigu rama (jer je stara radila pizdarije), istestiran komp od A do Ž (od 160GB za bad sectore, do temperatura, promjene pasti, ciscenje sa mojim kompresorom kojeg sam platio svojim parama), nov svjez sistem i driverima, sve programe koje treba i cca 50GB video materijala.

i on se isto kriza ko' sto bi se ti, ocito, da si bio na njegovom mjestu. sve 5, ali ja sta ne znam napraviti, bio ti meni prijatelj ili ne - ja to placam. i meni tu nema, ako netko gubi cca par sati minimalno, uz ipak odredeno znanje, jebote, pa ne raste vrijeme na drvetu niti znanje.

ponavljam, svaki posao se placa. ja ne radim besplatno, jer ja ne trazim od nikoga - besplatno. ono sto ne znam uredno platim, jer ja tome nekome isto uzimam njegovo vrijeme i njegovo znanje.

plus sto samo ispadnes papak ako radis dzabe, jer te onda zivka za svaki klinac, kako joj on ima image, sta je to?? joj, meni se pojavilo nesto za update, jel da to stisnem?? mislim, tonu tonu sranja sam se naslusao, toliko banalnih stvari, da nema nikome dzabe. samo bas prijateljima odradim posao for free, ali to je onda kroz neku drugu uslugu ipak - vraceno. bas me zanima kako ce meni vratit uslugu netko tko ne zna 3% engleskog, nista ustvari drugo osim upalit komp, mozillu (i to samo zato jer sam mu ju ja stavio, prije je bio gol sam IE naravno), i pokrenut igru. a inace zavrsen recimo tokar, ili vozac ili tako neka trogodisnja skola............. jebes takve prijatelje koji te na ovakav nacin iskoristavaju. to samo pokazuje koliko te zapravo cijeni, to ne cijeni.

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
A jeli vi za te popravke i instalaciju izdajte racune?

joj, iskreno, koji se klinac pravis grbav sada?
evo, ja recimo uzmem 120 kuna za neku toshibu, dolazi sa svojim CD keyem od XP-a. raskopan i skockan laptop jer se inace gasio nakon ~pol sata, sistem nije nitko pipnuo cca tri godine, eto.

kakav racun da izdajem, molim te lijepo? da se ovdje ista o tome prica, vjeruj mi - nebi bilo 10% ljudi replayalo na temu. fus, kakav racun...........

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 07.09.2012. u 16:02.
Burko je offline