View Single Post
Staro 07.09.2012., 13:54   #1
Mad_Duke
Guest

Budućnost smartphone uređaja

Oj ljudovi.

Zanima me malo različitih pogleda ljudi na budućnost razvoja smartphone uređaja (u bližoj, odnosno daljoj budućnosti).

Baš sam imao par zanimljivih (bez fanboyeva) rasprava u proteklom tjednu o tome u kojem će se pravcu stvari možda kretati. Sada kada je komp (bilo laptop, desktop ili mobitel) bez pristupa internetu skoro "beskorisna" nakupina metala, a cloud rješenja dobivaju sve veći značaj unazad nekoliko godina. Kako mislite da će se stvari razvijati, kako bi htjeli da se razviju ovisno o vašim potrebama i željama i da li mislite da će se nešto puno promjeniti u naredno vrijeme.

Ideja mi je prvotno pala gledajući googleov patent vezan za Chrome OS, te samo postojanje tog OS-a koji nije u direktnoj sprezi sa Android OS-om. Ta me činjenica bacila na razmišljanje o tome kako će i da li će Google objediniti jednu i drugu platformu ili će svaku razvijati neovisno i sa drugim pristupom istom zadatku.

Paralelno tome počeli smo raspravu koje bi mogućnosti htjeli vidjeti na svojim mobilnim uređajima u budućnosti pa sam napisao jedan post na svom kvazi "blogu" tako da što se tiče toga da ne prepisujem ovdje samo ću staviti link
http://maddukesrants.blogspot.com/20...list-from.html

Kao što piše, to je neka moja wish lista od koje se mnoge stvari neće ostvariti (što zbog interesa kompanija, što zbog ostalih stvari koje će kočiti razvoj), ali me razmišljanje o tome što bi htio od uređaja i pričanje sa ekipom usmjerilo na ovakvu raspravu pa me baš zanima što veći broj ljudi misli o tome.

Temu sam ovako postavio (ako ju moderatori ne zaključaju hehe) jer se ne tiče Android vs. Apple vs. WP i sličnih stvari pa bi stavovi ljudi iz svih kampova bili dobrodošli.
  Reply With Quote