Vi uspoređujete servisere koji naplaćuju 300kn sa serviserima koji naplaćuju 100kn. Pogrešno. Treba uspoređivati servisere koji žive u Zagrebu i okolici sa serviserima koji žive u ostatku Hrvatske. U Zg je više nego duplo manja nezaposlenost, time i manje ljudi koji moraju čačkat po kompovima da bi nešto razadili (u odnosu na broj stanovnika, ja ih u osijeku znam barem 20 + još 2x ih toliko ima u oglasnicima). U Zg je standard viši nego u ostatku zemlje, ljudi imaju više novca, bolje kompove, manje vremena... U takvim uvijetima nije ni čudo da uzimate po 300+ kn za instalaciju windowsa i da je to standardna cijena.
Ne možeš ljudima uzeti 300 kn za popravak, a komp mu vrijedi 400kn. Pa nije čovjek budala. Takvih kompova je ovdje 80%. Šta bi ja trebao reći čovjeku koji bi kupio lcd za laptop od mene da mu neću ugraditi za manje od 150kn, pa ne bi nikad prodao lcd.
Znao sam i ja napalćivati 150kn za uštekavanje monitora u komp, 500kn za prodaju i ugradnju 15" lcd-a i sličnih fora. To su rijetkosti, uglavnom kad kažeš cifru veću od 150-200kn spuštaju slušalicu. Nekad sam išao i po 25kn autom i sjedio tamo satima, instalirao sve živo i neživo i naplatio 100kn. Vidiš kako čovjek diše i toliko naplatiš.