View Single Post
Staro 06.09.2012., 21:15   #71
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Ajd da malo "skrenem" temu. Koje su velike prednosti meni u prebacivanju cijelog poslovanja u cloud i koje su mane? Znam da mogu guglat, ali vjerujem da je bolje pitati nekog tko se time bavi.
Dobro je guglanje, ali za jedan projekt smo izgubili par dana na bezvezan problem da bi ga sad rješavali u pet minuta. Nisam lijen, ali ne želim gubit puno vremena pa sam zahvalan za svaki odgovor.
Istražit ćemo i mi sami, ali cake zna samo netko tko je to implementirao.
Imaš neka ograničenja (u principu ovisno je što se točno traži, IaaS / PaaS / SaaS), no realno je potrebno više detalja. S druge strane netko drugi se brine za sve vrste sigurnosnih problema, hardveru općenito, nadogradnjama itd.

Znači, pitanje je da li želiš nešto privatno, javno ili hibridno. Želiš li samo dio infrastrukture ili do nivoa servisa. Želiš li fleksibilniji ili ne sustav (tipa, želiš sam mijenjati virtualne servere, postavljati aplikacije, brinuti o detaljima i slično). U praksi dobar dio firmi koje se prebacuju u cloud idu na neku hibridnu varijatnu (tipa dio poslužitelja, specifične aplikacije, servisi), a dio kod sebe.

Možeš i na PM da ne spamamo temu...