Ja ne omalovažavam nikoga, ali premalo se cijeni znanje u odnosu na fizički rad.
Ja ne kažem da treba mehaničara plaćati manje (ionako dobije malo), nego treba znanje isto prepoznati kao vrijednost i platiti bez prijekih pogleda.
Primjer: Prijatelj kupio skuter. Neće upalit nikako. Zavrti i crkne. Ode u servis i poprave ga. Ne znam koliko je platio, ali oko 190kn (nemojte me držati za riječ).
Isti taj prijatelj ne bi platio za sređivanje i sastavljanje novog kompa ni 50kn.
Popravak na skuteru je bilo pravilno spajanje akumulatora.
Znanje ne vrijedi ništa u IT-u jer svatko doma mrda.
Znanje se itekako cijeni u korporativnom okruženju. Tu se plaća sve.
Problem je što velik broj ljudi neće ništa izgubiti ako nema komp nekoliko sati/dana, a firma gubi puno i zato plati.
Ja, generalno, govorim da nemam vremena (osim stvarnim prijateljima) jer ne želim govoriti da ne znam, kad znam.
Citiraj:
Autor Wolverine
Da, ali kao krivi primjer. Ja te ponovo pitam koliko te košta alat za instalaciju OS-a, njegovo podešavanje i instalaciju pratećih aplikacija jer se o tome govori.
|
Neprocjenjiv je i zove se mozak, a u njemu je znanje.
Citiraj:
Autor Swarm dude
Pa treba i automehaničaru mozak i znanje, nije da samo uzme ključ 17-icu i lupa po motoru 
Instalacija Windowsa je rutinirana stvar i možeš paralelno raditi nešto drugo, osobito ako taj komp dođe k tebi.
|
Nisam rekao da njemu ne treba znanje, nego da i nama treba. Al moraš biti objektivan i primjetit da treba malo više znanja za naći kvar.
Ne možeš imati jednog koji zna a ostale šljakere, kao što u auto-servisu možeš. U svakoj struci ima pametnih ali i bisera.
Samo da napomenem da ja ne smatram teškim servisom instaliranje windoza nego istraživanje kvara. Kad treba naći što i zašto ne valja, onda je zabava i treba znanja.