Citiraj:
Autor Wolverine
Mislave a koliko ti specijalnog i ponekad skupog alata trebaš za instalaciju svega toga a koliko automehaničar?
Pogledaj malo i sa te strane.
Ono o frižiderima neću niti komentirat. Pa nemaju svi Obodin doma. 
|
Automehaničara sam samo naveo kao primjer. A treba i nama nekad "specijalni" alat. Na to prvenstveno mislim software, kako bi npr mogli naći grešku. Jedno vrijeme sam mislio kupit onu PCI karticu koja baca ERROR kad se komp ne pali a MBO ne pišti pa da se vidi što je otišlo, al' sam vidio da je smeće

. Ugl, i to je alat.
Citiraj:
Autor Alvin
Sigurno nije dobro ako sebe podcijenjujete ali ja ne mogu vjerovat koliko ste ograničeni da ste u stanju se ljutit što vas podcijenjuju a u istoj rečenici podcijenjujete druge.
Borim se s vjetrenjačama, odo radit neš pametno
|
Ne ljutim se ja ako netko podcjenjuje nekoga, ja isto dosta ljudi radim besplatno neke stvari(ali ti ljudi i meni nešto naprave kad ih trebam), uostalom njihov je problem što si dozvole da rade ama baš sve za 100kn.
Kao što rekoh, automehaničare ne podcjenjujem, jer on zapravo odgovara i za živote ljudi ako nešto krivo napravi na autu. Prijatelj mi je automehaničar i živi od toga, a starom je bio otišao kočioni cilindar na prednjem desnom kotaču na prošlom autu. Taj isti kolega je nabavio cijelu čeljust(polovnu ispravnu) te je zamijenio i promijenio ulje u kočnicama(koje sam ja kupio) i naplatio mi to 200kn. Nakon 6 mjeseci me zvao da mu komp ne radi, ne boota se, šteka itd. Kada sam došao vidio sam da baca USB error kod bootanja. Malo sam bolje pogledao i primjetio kako je front USB razheban i radi kratki spoj, isti sam otkopčao sa MBO, očistio cijeli komp, obrisao malware itd te mu naplatio 200kn. Njegov posao nije bio ništa "teži" nego moj, samo što je eto bio fizički teži.
Ali eto, to sam htio reći, da takvi poslovi nisu ništa manje vrijedni nego drugi. To morate priznati. (naravno, uspoređujem poslove servisera u drugim strukama)