Citiraj:
Autor poltergeist
Nije uopce stvar samo u fizickom dizajnu. Radi se o povredi tzv trade dressa i violationu nekoliko patenta (zoom pinch, scroll bounce it'd..). Samsung kao takav je sa svojim fizickim dizajnom PLUS softwerskim rjesenjima (touchwiz) napravio telefon koji je jednostavno preslican iPhonu. Znaci da se radi SAMO o pravokutnom dizajnu, Apple bi dobio figu.
Ja samo interpretiram optuznicu a dali mislim da je stvar sa patentima rijesena dobro ili nije, to je druga stvar. Iako po pitanju Samsunga sam apsolutno na strani Applea, jer je ne mali broj primjera gdje se tocno vidi kako Samung nije nista drugo nego troll firma koja samo kopira ostale.
Samsung Blackjack anyone? 
|
Da, ocito je kako stajes na stranu Applea.
Ja imam Android (ne Samsung, ne svidja mi se dizajn) smartphone a supruga ima iPhone i smatram da su i jedan i drugi precjenjeno smece i nikad ih ne bi kupio da ih od operatera ne dobijem za sicu.
S obzirom da koristim oba (supruga ni ne zna napraviti update, za nju je to samo mobitel i kamera) ne mogu ne primjetiti kako iOS svakim updateom dobiva stvari koje su na Androidu prisutne puno ranije.
Da je situacija obrnuta vjerovatno bi svi ti Android telefoni bili zabranjeni i u Americi bi proizvodjaci Appleu placali masne odstete. Tebi je sasvim normalno da Apple prekopira notifikacije od Androida a nije normalno da Android kopira screen bounce? Smeta ti neovlasteno koristenje dizajnerskih rjesenja a ne smeta neovlasteno koristenje tehnologija (LTE npr.)?
Da se svi ponasaju ko Apple, Apple bi se danas najvjerovatnije bavio uzgojem jabuka ako i one ne bi bile patentirane. To je firma koja je nastala na kradji ideja i proizvoda i nikad to nisu skrivali.
Govoris kako je Samsung troler koji kopira Apple ali volio bi znati sta je to tocno Apple izmislio pa ga Samsung kopira? Kako bi izgledao iPhone da nije kopirao feature mobitela koji su se proizvodili puno prije njega?