Citiraj:
Autor Wolverine
Ako želiš koristiti on-die grafički procesor unutar CPU-a treba ti ploča bazirana na jednom od ovih čipseta: H67, Z68, B75, H77, Z77.
|
Več imam grafičku karticu koja mi je sasvim u redu za ono što mi treba.
Zbog toga mi integrirana grafika nije nešto važna. Ali , kako se isto pokazalo korisno par puta , tu mogučnost nije loše imati.
Nego , ti čipovi ....tj. čipseti (vjerovatno sam zvučao blesavo s čipovima pa je vrijeme da usvojim pravilnu terminologiju

) su poredani po kvaliteti a najbolji je zadnji ?
Pitam zbog ...
Koliko sam te do sad shvatio ,dobre i kvalitetne ploče za Intel su ploče s tim H77 čipsetom?
Ploču koju sam imao za AMD je isto navodno bila dobra i kvalitetna (po
stranici proizvođača moje ploče ja sam imao ploču s 890gx )
S obzirom da sam brzinskim pogledom na nabavu vidio da je cijena za linkane H77 ploče skoro ista kao i za ono što sam imao ,
znači li to da su ploče za Intel u globalu bolje napravljene?
Mislim , več sam imao ploču ranga 800tinjak kuna koja je prdnula jer joj je puhnilo , tako da nebi želio ploču istog ranga več nešto bolje.
Znam da cijena nije garancija da mi nešto neče prdnuti ako sudbina to želi ali sam mišljenja da su skuplje stvari ujedno i kvalitetnije.
Dakle , ja bi to riješio kao što sam u trgovini riješio kupovinu spomenute AMD ploče ...
treba mi najbolja mala ploča koja ima eSATA te normalne SATA konektore?
Citiraj:
Autor Wolverine
Core i3 je u principu brži procesor od tog AMD-a kojeg imaš. Evo onako reda radi neka usporedba.
|
Kao što rekoh , mogu slobodno živjeti i s slabijim procesorom pa tako da nešto jače vidim kao nepotrebno....stoga , što bi bilo za stepenicu slabije od mog AMDa?
Iako mogu sebi kupiti nešto 2-3 jače od ovog što imam , ne vidim
čemu...
Citiraj:
Autor Wolverine
Vezano za kvalitetu grafike, ne znam što smatraš ''kvalitetom''.
Evo usporedbe
|
Ma mislio sam onako opčenito na "Intel kvalitetu i izdržljivost" jer sad dobio dojam da je AMD niža klasa. Syss je kriv!!

Ali kad smo kod grafike mislim na brzinu , snagu i što ja znam.
Što se tiče linkane usporedbe , kad sam vidio tu kobasicu od analize odmah mi se digao želudac.

Možeš li mi to jednostavno sažeti?
Npr. na linku koji si ostavio za procesor stoji Intel HD 2000 za grafiku a na stranici proizvođača moje ploče za grafiku stoji HD 4290
pa me jednostavno zanima koliko je Intel grafika jača?
Citiraj:
Autor Wolverine
Ne kužim ovo kad uzmeš AMD ploču dobiš grafičku. Integrirani grafički procesor imaju samo neke AM2/3 ploče, ne sve. To ovisi o čipsetu.
|
Do sada su sve što sam imao bile s grafikom pa sam mislio da sau sve takve.
Citiraj:
Autor Wolverine
Za kraj što znači okomiti SATA konektori? Okomiti na koju os?
|
Okomiti na os ploče / okomiti na ploču ili jednostavnije rečeno "standardni / normalni" konektori.
btw, pretpostavljam da sam dosad pitao sve nekakve osnovne gluposti stoga ti se zahvaljujem na volji. Znam da nitko ne volji ljude koji bi sve na gotovo jer nemaju znanja ni interesa....